Gündem

HDP'nin adayı Hüda Kaya: Bağcılar’ı yaşanabilir bir ilçe yapacağız

"Bağcılar, iktidarın ülkede hem din sömürüsü hem de kadınları köleleştirme üzerinden uyguladığı genel politikanın laboratuvarı gibi"

08 Mart 2019 09:52

HDP Bağcılar Belediye Eşbaşkan adayı Hüda Kaya, beka sorunu olduğunu iddia eden iktidara en büyük cevabı 31 Mart’ta halkın vereceğini söyledi.

HDP Bağcılar Eşbaşkan adayı Kaya, Bağcılar ilçesinin iktidarın hem din sömürüsü hem de kadınları köleleştirme üzerinden ülkede uyguladığı genel politikanın bir laboratuvarı haline getirildiğine dikkati çekti. HDP olarak yerleştirilmek istenen bu zihniyeti değiştirmek ve Bağcılar’ı yaşanabilir huzurlu bir ilçeye dönüştürmek için yola çıktıklarını kaydeden Kaya, yaklaşan yerel seçimleri BirGün’den Zeynep Kuray'a değerlendirmeleri şöyle:

“Ülkede başbakanlık, meclis başkanlığı yapmış olan Binali Yıldırım birkaç gün önce yanında eşi oturduğu halde kadınlara yaptığı bir konuşmada, ailedeki huzur formülünü, ‘İtaat et rahat et’ diye açıklayabildi. İşte bu söylem ve öne sürülen bu sözde formül bu iktidarın hem inanç sömürüsü hem de kadınları köleleştirme zihniyeti üzerinden izlediği politik duruşun resmidir. Üç dönemdir AKP’nin yönettiği Bağcılar’da tam da bu yaşanıyor. Bağcılar ilçesi, bu iktidarın ülkede hem din sömürüsü hem de kadınları köleleştirme üzerinden uyguladığı genel politikanın laboratuvarı gibi.”