Gündem

HDP milletvekili Aydeniz: Polisin cinsel tacizine maruz kaldım

“Size temas edilmesinden hoşlanmıyorsanız siz de o kadar girmeyin grubun içine”

05 Mayıs 2019 15:51

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Koşuyolu Parkı’nda cezaevlerinde "Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit"in sonlandırılması için açlık grevi yapan çocuklarının durumuna dikkat çekmek için basın açıklaması yapmak isteyen ailelere polis izin vermedi. Aileler, “Leyla Güven onurumuzdur” sloganıyla eylemlerini sonlandırırken, HDP’li vekil Saliha Aydeniz, polis tarafından cinsel tacize uğradığını söyleyerek tepki gösterdi.

Mezopotamya Ajansı'nın (MA) aktardığına göre, basın açıklaması yapmalarına izin verilmeyen aileler, polisin tutumunu protesto etmek amacıyla oturma eylemine başladı. Ailelere eşlik eden HDP Diyarbakır milletvekilleri Saliha Aydeniz ve Musa Farisoğulları’nın polis yetkilileriyle yaptığı görüşme sonucu ailelerinin yarım saatlik oturma eylemi yapmasına izin verildi.

"Temastan hoşlanmıyorsan gruba yaklaşma"

Polis çemberi içerisinde kalan HDP’li vekil Aydeniz, bir polis tarafından cinsel tacize uğradığını ifade ederek tepki gösterdi. Söz konusu polis, amirleri tarafından gruptan uzaklaştırıldı. MA'nın haberinde, polis amirinin HDP’li Aydeniz’e, “Size temas edilmesinden hoşlanmıyorsanız siz de o kadar girmeyin grubun içine” dediği ifade edildi.

Bir süre polis ablukasında oturma eylemi sürdüren aileler, TUAY-DER binasının önüne gitti. Polis eşliğinde yürüyen aileler, sık sık “Çocuklarımız onurumuzdur” ve “Leyla Güven rûmeta me ye” sloganları attı. TUAY-DER binasına gelen aileler, polis ablukası altında oturma eylemine başladı. Yaklaşık yarım saat oturma eylemini sürdüren aileler, daha sonra eylemlerini sonlandırdı.