Politika

HDP’li Paylan’dan Çevre ve Şehircilik Bakanı'na: Siz benimle dalga mı geçiyorsunuz?

Çevre ve Şehircilik Bakanı 9 Ağustos 2018’de Kınalıada sorusuna 2019 yılının Şubat ayında yanıt verdi

21 Şubat 2019 21:20

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, "Kınalıada'da özel bir yayın kuruluşunun verici kulesi için verilen izne ilişkin" yazılı soru önergesine yanıt veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a, “ Siz benimle dalga mı geçiyorsunuz. Üyesi olduğum Türkiye Büyük Millet Meclisi'yle dalga mı geçiyorsunuz” diye tepki gösterdi. 

Paylan'ın Bakan Kurum'a tepkisi şöyle:

Aşağıdaki sorularımın, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından Anayasa’nın 98. ve TBMM İçtüzüğü’nün 96 ile 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

9 Ağustos 2018 tarihinde şahsınıza yönelttiğim “Kınalıada'da özel bir yayın kuruluşunun verici kulesi için verilen izne ilişkin” 7/2685 esas numaralı yazılı soru önergeme karşılık cevabınız 18 Şubat 2019 tarihinde elime ulaşmıştır. Ancak ben, cevap metninizin “cevap” niteliği taşımadığını, adeta dalga geçer gibi özensiz ve kifayetsiz olduğunu düşünmekteyim.

Bakanlıklara iletilen soru önergelerinin binlercesinin hiç cevaplanmadığı, bu önergede olduğu gibi 15 günlük süresinde cevaplanmadığı yahut cevapların yetersiz olduğu herkesin malumudur.

Yürütmenin denetlenmesi, tıpkı yasa yapmak gibi, TBMM üyelerinin kaynağını Anayasa’dan aldığı görevleri arasındadır. Bizler, milletvekilleri olarak, size bu gerekçeyle sorular yöneltmekteyiz. Fakat sorularımız ekseriyetle cevapsız bırakılmakta, üstelik cevap verilen soru önergelerinde ise adeta soruyu yönelten makamı ve görevini ciddiye almayan nitelikte, yetersiz bir üslupla karşılaşmaktayız. Tarafıma verdiğiniz cevabın da böylesi bir nitelik arz ettiğini düşünmekteyim.

Bu bağlamda,

. Siz benimle dalga mı geçiyorsunuz?

. Üyesi olduğum Türkiye Büyük Millet Meclisi’yle dalga mı geçiyorsunuz?