Gündem

HDP'li Paylan'dan Çavuşoğlu'nun Beyrut'taki sözlerine tepki: Böyle bir şehrin felaketinde bile ırkçılık yapıyorsunuz ya, yuh olsun!

09 Ağustos 2020 16:39

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun limandaki patlama sonucu en az 158 kişinin öldüğü Beyrut ziyaretindeki sözlerini 'ırkçılık' olarak nitelendirerek tepki gösterdi. Paylan, “Beyrut’ta Türkiye’de var olan bütün kimlikler yaşıyor. Böyle bir şehrin felaketinde bile ırkçılık yapıyorsunuz ya, yuh olsun!” ifadelerini kullandı.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki patlamanın ardından kenti ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Ben Türk’üm, ben Türkmen’im diyen soydaşlarımıza Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı vereceğiz. Bu, Cumhurbaşkanımızın bizlere talimatıdır” ifadelerini kullandı.

HDP'li Paylan da, Twitter hesabından Çavuşoğlu'nun sözlerine tepki gösterdiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Dışışleri Bakanı Çavuşoğlu Beyrut’ta: ‘Ben Türküm, ben Türkmenim diyen soydaşlarımıza vatandaşlık vereceğiz. Bu Cumhurbaşkanımızın talimatı…’ demiş.  Beyrut’ta Türkiye’de var olan bütün kimlikler yaşıyor. Böyle bir şehrin felaketinde bile ırkçılık yapıyorsunuz ya, yuh olsun!” 

TIKLAYIN - Fuat Oktay ve Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Lübnan'a destek ziyareti

TIKLAYIN - Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Ben Türk'üm, Türkmen'im diyen soydaşlarımıza vatandaşlık vereceğiz