Politika

HDP'li Beştaş, Erdoğan'ın 'Akşener'in adaylığını HDP veto etti' iddasını yalanladı

"Biz hiç kimseyle ne cumhurbaşkanlığı adaylığını konuştuk, ne kimseyi veto ettik, ne de bize kimse önerildi"

09 Ekim 2021 20:30

HDP’li Meral Danış Beştaş'a Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meral Akşener'in Cumhurbaşkanlığı adaylığını HDP'nin reddettiği yönündeki iddialar soruldu. Beştaş, “Sizin Akşener’e yönelik böyle bir vetonuz var mı?” sorusuna “Hayır, yok” diye yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İyi Parti Genel Başkanı Akşener’in “Başbakanlığa adayım” açıklamasını “HDP, ‘millet ittifakı’ndaki gizli ortaklık hakkını kullanarak bu hanımefendiyi (cumhurbaşkanlığı adaylığı) veto etmiştir” sözleriyle değerlendirmişti.

"Tamamen Erdoğan’ın kendi kurgusu"

Kısadalga'dan Kemal Göktaş’a konuşan HDP’li siyasetçi şunları söyledi: 

“Yani daha doğrusu, biz hiç kimseyle ne cumhurbaşkanlığı adaylığını konuştuk, ne kimseyi veto ettik, ne de bize kimse önerildi. Bu tamamen, kendi hayal dünyalarında oluşturdukları bir şey. Altını çizerek söylüyorum, bu hani sonuçta flaş olarak patlayabilir: Yani bizim hiçbir partiyle sadece CHP’yi kast etmiyorum, ne cumhurbaşkanlığı adaylığı, ne kimin olacağı yönünde ne bir diyaloğumuz, ne bir önerimiz, ne de sunulan bir öneriye vetomuz var. Biz zaten tutum belgemizde bunu açıkça ilan ettik. Tamamen Erdoğan’ın kendi kurgusu.”