Gündem

HDP Eş Genel Başkanı Temelli: Kayyumlarla beraber bu iktidarı da süpürüp atacağız

"Siyasi çözümde ısrarcıyız"

12 Kasım 2019 12:52

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin grup toplantısında konuştu. "Adalet yoksa barış yok" diyen Temelli, "Kayyumlarla beraber bu iktidarı da süpürüp atacağız" dedi. 

Temelli,  "Ülke bir tecrit girdabındadır.  Siyasi tutuklulara kötü muamele söz konusudur. Adalet yoksa barış yok. Çözüm aranıyorsa bunun adresi İmralı'dır. Mektubu yanına almadı, alamaz. Ama Cumhurbaşkanı'nı eleştirenlere tazminat davası açılıyor. Bu mektuptaki hakaretlere yanıt vermeyen tazminat davası açamaz. Türkiye halklarını siyasi ve ekonomik krizden kim kurtaracak? Kuşkunuz olmasın HDP kurtaracak" diye konuştu. 

"Bu kabine değil Daltonlar"

Temelli, bütçe açığının dikiş tutmadığını ve borçlanmanın arttığını söyledi. Temelli, "Bu bütçe savaş, kayyum bütçesidir. Savaşın toplumsal ve ekonomik maliyeti her geçen gün artacak.Geçtiğimiz hafta borçları nedeniyle insanlar intihar etti. Eğer bir savaş arıyorsanız bakın. Savaş herkese eşit ölüm getiriyor. AKP-MHP iktidarı ile vatandaşlar arasında ekmek kavgası var. Savaşın faturasını iki küçük çocuğa ödetmenin karşısında durmak insanım diye herkesin sorumluluğudur" ifadesini kullandı. 

Temelli konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"AKP iktidarı demokrasi kırıntılarını yok edince adeta bir yolsuzluk çetesine dönüştü. Bunlar kabine değil Daltonlar. Bakan'a zevzek demem ağırına gitmiş. Bizde boş konuşana zevzek denir, o yüzden zevzeksin. Bunların bir yanı yalan bir yanı haram.

İçişleri Bakanı, adete bir iç savaş bakanı. Bu teröristler artmaya başladı. Bir arada soğandı, patatesti şimdi de ıspanak. Giderek terörist artıyor. Tarım Bakanı dondurulmuş gıda ile ilgileniyor. 

21 Mart Ormancılık Günü. Fidan neden o zaman dikilir diye sormuyor. Yapmış oldukları doğa katliamını örtbas etme peşindeler. 11 milyon fidanın bir çoğu tutmayacak, olan milletin parasını olacak.

"Siyasi çözümde ısrarcıyız"

Bu sistemde hukuk, denetleme, ifade özgürlüğü yok. Sadece tek adam var. Çözüm demokratik cumhuriyet mücadelesidir. Biz HDP olarak demokratik cumhuriyet diyoruz. Bugün Türkiye'nin içindeki krizden çıkabilmenin tek yoludur. Demokrasi ittifakını şimdi genişletmeliyiz.

Siyasi çözümde ısrarcıyız. Bu ülkenin demokratik siyasetle çözemeyeceği sorun yoktur. Suriye'de de çözüm siyasi olmalıdır. Bunun gereği ne ise onu yapmalıyız. Faşizm ile mücadelemizi büyütüyoruz. Gelin HDP'nin bu çağrısına katılın. Ortak akıl ve duyguda buluşmalıyız. 31 Mart'ta halklar, emekçiler, yoksullar, ezilenler kazandı. 

Faşizmi gerilettik. Partimizin kapısı tüm demokratik güçlere açıktır. Hepimiz aynı kavgayı veriyoruz. Verdiğimiz kavga hürriyet ve ekmek kavgasıdır"