Politika

HDP Eş Genel Başkanı Temelli: Kayyımlarla ilgili onlarca dosya var, her gün suça bulaşmışlar

Sezai Temelli, Erdoğan'a, "Yaşın 65, emeklilik yaşın gelmedi mi?"diye seslendi

02 Mart 2019 21:44

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, kayyım atanan belediyelerle ilgili olarak yaptığı açıklamada "O kayyımlarla ilgili olarak bizim elimizde onların işlediği suçlara ilişkin onlarca dosya var. Tam 2 yıl 4 ay boyunca her gün suça bulaşmışlar, her gün yolsuzluk yapmışlar" iddiasında bulundu.

Erdoğan'ın 65 yaş üstüne sağlanan ücretsiz ulaşım hakkına ilişkin yaptığı “Biz 65 yaş üstüne bedava yaptık. 65 yaş üstündeki vatandaşım elden ayaktan neredeyse kesiliyor” açıklamasına atıf yapan Temelli, "Madem insanlar 65 yaşında elden ayaktan düşerler, senin de yaşın 65. Emeklilik yaşın gelmedi mi? Artık siyasetin de bir emeklilik yaşı var" diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli seçim kampanyası kapsamında Ardahan'da konuştu. Temelli'nin konuşmasından satır başları şu şekilde:

“Zulüm bitsin diye mücadele ediyoruz”

Türkiye demokrasisi yine büyük bir yara aldı. Türkiye demokrasisine bu zulmü yapanlar, Türkiye’de demokratik siyasete tahammül edemeyenler bugün ülkeyi içinden çıkılmaz bir noktaya sürükleyenlerdir. Buna son vermek bizim elimizde. İşte buna son vermek için mücadele ediyoruz. Bu adaletsizlik, bu hukuksuzluk bitsin diye, bu savaş bu zulüm bitsin diye demokrasiden, barıştan yana mücadelemizi yükseltiyoruz, yükseltmeye de devam edeceğiz. 

“Kayyımlar her gün suça bulaşmış”

Çıkın halka açıklayın neden kayyım atadınız. Şimdi yine meydanlarda diyorlar ki biz o belediyelere kayyım atayarak oradaki yolsuzlukları, suçları önledik. Ellerinde bir tane belge yok. Bir tane suça dair, yolsuzluğa dair belge yok. Ama onlar kayyım atadıktan sonra o kayyımlarla ilgili olarak bizim elimizde onların işlediği suçlara ilişkin onlarca dosya var. Tam 2 yıl 4 ay boyunca her gün suça bulaşmışlar, her gün yolsuzluk yapmışlar. Bunların hesabını 31 Mart’tan sonra soracağız. Onlara kendilerine sorsanız bizim belediyelerimiz suça bulaşmışmış. Bütün belediye kaynaklarını Kandil’e gönderiyorlarmışmış. Bir tane belge yok. Halkın belediyelerinin kaynakları, yine halk için kullanılmıştır ve bunun belgeleri ortadadır. Bir tane suç ve yolsuzluk belgesi bulamadan iftara atarak, çamur atarak, halkı aldatarak siyaset yaptıklarını sanıyorlar. 

“17 yıldır bu ülkeyi HDP mi yönetti?”

“Çiftçileri terörist ilan etti. Çiftçiler sebze ekiyorlar, mermi ekseler terörist olmayacaklar. Zihniyete bakın. Bu ülkede bugün bir tarım sorunu yaşanıyorsa, tarım politikalarının yanlışlığındandır. Her gün benzine zam geliyor. Çiftçi benzine zam geliyor diye motoruna su mu koyacak? Bu zamlardan hiç söz etmiyorlar. Sorsanız tarımda terörist varmış.  Bir tarım ülkesi olan Türkiye, ithal etle, ithal samanla ayakta kalmaya çalışıyor. Bu utanç değil mi? Biz iktidara geldiğimizde bu tarım politikasını canlandıracağız. Üreten biz isek yöneten de biz olacağız. Bunlar yönetemedikçe ülkeyi bölüyorlar. Bunlar Kürt ile Türkü, Alevi ile Sünni'yi karşı karşıya getirerek ülkeyi bölüyorlar. Buna son vermenin yolu, tecride, yolsuzluğa karşı çıkmaktır, sandıklara sahip çıkmaktır. Tek bildikleri şey sabah akşam HDP’ye saldırmak. 17 yıldır iktidardasınız çıkın önce bunun hesabını verin. 17 yıldır bu ülkeyi yöneten HDP’mi? HDP’mi ülkeyi bu hale getirdi. Biz değil 17 yılda, 17 ayda ülkeyi düzlüğe çıkarırız”  “Emeklilik vakti geldi”

O kadar halktan kopuklar ki dün bir şey söylüyor. Diyor ki 65 yaş üzerindekiler diyor elden ayaktan düşüyor. 65 yaşına gelmiş insanları yok sayma başlıyor. Oysa birçoğumuz için yaşam emekli olduktan sonra başlıyor. Biz emeklilerin kentlerini de var edeceğiz. Tüm emeklilerimiz 65 yaşından sonra yaşadıkları kentlerde huzur içinde sosyal yaşamı bizimle birlikte var edeceğiz. İktidara geldiğimiz zaman 65 yaş emekliliğini, bu mezarda emeklilik yasasını değiştireceğiz. Kadınlar 55, erkekler 60 yaşında emekli olacak. Ve emekliler sosyal yaşamın içinde, torunlarımız, çocuklarımızla kentin sosyal dokusu içinde kent yaşamına katkı sunacaklar. Çalışmak zorunda kalmayacaklar. Bugün 8 milyon emekli çalışmak zorunda çünkü geçinemiyor, yoksul. Biz belediyelerimizde, yerel yönetimlerimizde emeklilerin çalışmak zorunda kalmadığı projeleri hayata geçireceğiz. Yoksullukla mücadele ederken bu konuyu öncelikli konu olarak ele alacağız. Birlikte pişirip birlikte yiyeceğiz. Yoksul emekli insanlarımızla dayanışma içinde olacağız. Madem insanlar 65 yaşında elden ayaktan düşerler, senin de yaşın 65. Emekli yaşın gelmedi mi? Artık siyasetin de bir emeklilik yaşı var. 31 Mart’ta bunların emeklilik yaşını başlatmaya var mısınız?”