Gündem

HDP Eş Genel Başkanı Temelli'den SETA raporuna tepki: Saçma sapan raporla, gazetecileri hedef gösteriyorlar

09 Temmuz 2019 12:39

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin grup toplantısında konuştu. SETA'nın raporunu sert bir dille eleştiren Temelli, "Saçma sapan raporla, gazetecileri hedef gösteriyorlar" dedi. Temelli devamında, "Bizi de ihmal etmiyorlar, rapora HDP'yi de sıkıştırmışlar. HDP hakkında haber yapmak neredeyse suç kabul edilecek. Gazetecilerin HDP ile ilgili yaptığı haberler suç değil, suç sizin gazetecileri cezaevine göndermeniz" ifadelerini kullandı.

Temelli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

"Türkiye'deki tüm yerel yönetimlere destek sunmaya hazırız. Çünkü bu demokrasi meselesidir."

"Türkiye'nin önünü açan, Türkiye'yi demokrasiye ulaştıracak mücadelemizi örgütleme zamanı. Herkesi HDP'ye çağırıyoruz. Gelin hep birlikte Türkiye halklarını örgütleyelim."

"10 Ekim'i anmak istiyorum, aileler aramızda. Ankara Garı önünde 103 canımızı yitirdik ve bu mesele dair o günün suçluları hâlâ adaletin karşısına çıkartılmadı ve ihmali olanlar hesap vermedi."

"Hakikatleri Araştırma Komisyonu bir an önce kurulmalıdır."

"Bugün çıkmışlar ortalıkta ahkam kesiyorlar sizi unutmadık. Katliama sessiz kalanları unutmadık."

"SETA Vakfı'nın araştırmasının başlığı bile kendisini ifade ediyor. Uzantı sözcüğüyle aslında bir bir tanımı gerçekleştirmiş oluyor. Fişleme peşinde. Gazetecileri suçluyorlar. Gazeteciler birer 'uzantı.' Saçma sapan raporlar, hedef gösteriyorlar gazetecileri. Bizi de ihmal etmiyorlar, rapora HDP'yi de sıkıştırmışlar. HDP hakkında haber yapmak neredeyse suç kabul edilecek. Gazetecilerin HDP ile ilgili yaptığı haberler suç değil, suç sizin gazetecileri cezaevine göndermeniz."

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni rehabilite edeceklerdi, rehabiliteden sonuç alamayacaklarını anladılar ki sistemin MR’ını çekeceklermiş. Bence siz bu sistemin bir yıllık kısa filmini çekin, çekin ki bu yaptığınız hukuksuzluklar tarihe geçsin."

"Yasa dışı KHK ile MB başkanı görevden alınıyor. Bütün iktisatçılar şimdi bu konuyu araştırıyorlar. Faizleri düşürerek enflasyon nasıl düşürülür konusunda tez yazıyor ekonomistler."

"Bugünlerde bir tartışma var Merkez Bankası bağımsız olmalıymış. Ne zaman bağımsız oldu, halkın hakkını savundu ki? İktidarın talimatlarıyla hareket eden bir Merkez Bankası Başkanı vardı karşımızda. Şimdi görevden alındı. Ancak görevden alınması hukuksuzluktur, suçtur."

"Hadi düşür bakalım faizleri 5 puan, enflasyona ne olacak hep birlikte görelim."

"Kağıt israfından fazlası değilsiniz. Ekonomiyi bu duruma getirdiniz!"

"Erdoğan'la geldiniz Erdoğan'la da gideceksiniz."

"Torbanın içine doldurmuşlar yine bir sürü şey. Halkı daha fazla nasıl sömürürüz demişler. Bir ülkede vergi adaleti yoksa o ülkede adaleti tesis etme şansınız yoktur. Vergide adaletsizlik denilince ilk gösterilecek ülkeler arasında Türkiye var. Emekliler için vergi cehennemine dönmüş durumundayız. Torbaya bakınca yine kendi deyimleriyle verginin tabana yayılmasını göreceksiniz. Çar çur ettikleri maliyetini emekçiye, halka ödetmek."

"(Kadın üniversitelere tepki) YÖK Başkanı işini günü bırakacak kadın üniversiteleri konusunda çalışacak. 800 tane varmış Japonya'da. Zaten bu rakımı duyunca anlamalısın ki bunlar üniversite değil. Üniversite bir üniversel anlayışa, bilimsel özgürlüğe özerk yapıya sahip olunca olur. Üniversite böyle ayrımcı bir anlayışla kurulamaz. Cinsiyetçi bir ayrışma dayatıyorlar."