Politika

HDP, DTK ve HDK Diyarbakır'da yol haritasını açıklayacak

03 Ağustos 2019 17:49

DTK, HDK, HDP ve tüm bileşenleri, belediye eşbaşkanlarının katılımıyla, yarın (4 Ağustos Pazar) iktidar ve muhalefet partileri başta olmak üzere Türkiye kamuoyuna önemli mesajlar içeren ortak bir açıklama yapacak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Diyarbakır’da toplanan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) sonuç bildirgesini açıkladı. HDP, MYK’den çıkan sonuçlar çerçevesinde Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ile olağanüstü toplandı. Yapılan toplantıda, bölge ve Türkiye gündemine ilişkin tartışmaların yürütüldüğü ve bu gelişmelere dair önemli kararların alındığı öğrenildi.

Toplantıda alınan bu kararlar, HDP’nin Diyarbakır’da devam eden 1’inci Merkezi Örgütlenme Konferansı’nda bir kez daha ele alındı. Bu kapsamda HDP, HDK, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve tüm bileşenleriyle birlikte; partinin MYK ve Parti Meclisi (PM) üyeleri, HDP Kadın Meclisi, Gençlik Meclisleri ve Genç Kadın Meclisi, partinin milletvekilleri, il eşbaşkanları ve belediye eşbaşkanlarının da aralarında bulunduğu konferansa katılan 800 delegeyle, yarın (4 Ağustos Pazar) Diyarbakır’da ortak basın açıklaması gerçekleştirecek.

Yapılacak açıklamayla, HDP ve bileşenlerinin önümüzdeki dönem yol haritası ile ülkede ve bölgede yaşanan gelişmelere dair tutum ortaya koyacak.

Açıklamada, başta iktidara ve CHP’ye, muhalefet partileri ve Türkiye kamuoyuna önemli mesajlar verilerek, çağrıların yapılacağı belirtildi.