Kültür-Sanat

Haluk Levent’ten özel konser: Kök hücre bağışı yapanlar ücretsiz girecek

Öykü Arin ve daha birçok çocuk ilik nakli bekliyor

06 Mart 2019 11:53

T24

Şarkıcı Haluk Levent, başta Öykü Arin olmak üzere ilik nakli bekleyen çocukların durumuna ve kök hücre bağışının önemine dikkat çekmek için 20 Mart’ta İzmir’de bir konser verecek. Konsere, kök hücre bağışı yapanlar ücretsiz girebilecek.

Yaklaşık 4 ay önce doktorlar tarafından JMML (Juvenil Miyelomonositik lösemi) tanısı konan 3.5 yaşındaki Öykü Arin için aranan ilik hâlâ bulunamadı. Daha önce de kök hücre bağışı konusunda defalarca çağrı yapan Haluk Levent de konuya bir kez daha dikkat çekmek için 20 Mart’ta İzmir’de bir konser düzenleyecek.

Konser günü alana kurulacak Kızılay çadırlarında kök hücre bağışı yaparak konsere ücretsiz girmek mümkün. Levent de konserle ilgili kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

“Öykü Arin için zamanımız daralıyor. Onun için Baran için Ufuk ve nice ilik bekleyenler için. Dünyada bir ilki gerçekleştirme kararı aldık. 20 Mart’ta İzmir’de AHBAP sponsorluğunda konser vereceğiz. Sadece kök hücre bağışı yapanlar konsere ücretsiz girebilecek.”

Nasıl donör olunur?

Donör olmak için Kızılay’a bir bilgi formu ve kan örneği vermek yeterli oluyor. Kan grubu ne olursa olsun donör olunabiliyor. 18-50 yaş arasındaki sağlıklı her birey bağışçı olabiliyor. 18-50 yaş arası, Hepatit B, Hepatit C, Sifiliz, AİDS hastalıklarına yakalanmamış, kanser tanısı veya tedavisi almamış, kronik bir rahatsızlığı olmayan (sürekli ilaç almasını gerektiren bir durumu olmayan) herkes kök hücre/ilik bağışçısı yani donör olabilecek.