Dünya

Halid bin Selman: İran rejimi bölgemizde kaosa yol açıyor

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Yardımıcı Halid bin Selman, Abha Havaalanı'na yapılan saldırı için "İran’ın ahlak dışı ve cani tavrının devamı" dedi

13 Haziran 2019 12:26

T24 Dış Haberler / Çeviri: Aylin Şener

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Yardımcısı Halid bin Selman, “İran rejimi, 40 yıldır Husiler gibi terör örgütlerini destekleyerek bölgemizde kaosa, ölümlere ve yıkıma yol açıyor” dedi.

Twitter’dan yaptığı paylaşımlarda çarşamba günü Abha Havaalanı’na düzenlenen bombalı saldırıdan söz eden bin Selman, “İran destekli Husi milislerinin havaalanını hedef alarak sivilleri yaralamasını, İran’ın ahlak dışı ve cani tavrının devamı” olarak yorumladı.

“Bölgede balistik füze ve insansız hava araçlarını masum insanlar ve sivil kuruluşlar üzerinde kullanan tek ülke İran” diyen bin Selman, “uluslararası örgütlerin bu sonuçlardan kaçınmak için görevlerini devam ettirmeleri gerektiğini” ekledi.

Ne olmuştu?

Suudi Arabistan Yemen'deki iç savaşta 4 yıldır Husilere karşı hükümetin yanında yer alıyor.

Çarşamba günü Husiler, Suudi Arabistan’ın Abha Havaalanı’na bombalı saldırı düzenledi. Bölgedeki 8 Arap ülkesiyle Husilere karşı hava saldırıları düzenleyen Suudi Arabistan, İran’ın Husileri desteklediğini savunuyor.