Politika

Halaçoğlu, Bahçeli'yle iki saatlik sohbetini anlattı; hayır oyu vermekten vaz mı geçti?

"Düşünün, Başbuğumuz Alparslan Türkeş bile çevresine danışırdı"

11 Ocak 2017 17:48

Anayasa değişikliği teklifinde üçüncü güne girilirken, gözler 'hayır' diyeceğini açıklamış olan MHP milletvekillerine çevrildi. Teklife dört isimle birlikte 'hayır' oyu vereceğini açıklayan MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halacoğlu'nun dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle Meclis'te iki saat süren uzun bir sohbette bulunması "Halaçoğlu da Seyfettin Yılmaz gibi hayır oyu vermekten vazgeçti mi?" sorusuna neden oldu. Halaçoğlu, "Anayasa değişikliğine ben yine 'hayır', diyorum"  dedi.  

Bekir Bozdağ: Bizim yaptığımız Atatürk anayasalarına dönmektir!

Hürriyet'ten Aysel Alp'in konuya ilişkin sorusunu yanıtlayan Halaçoğlu, "Anayasa değişikliğine ben yine 'hayır', diyorum" karşılığını verdi.  

TBMM Genel Kurulu'nda anayasa değişikliği teklifi görüşmeleri sırasında Bahçeli'nin kendisini çağırması üzerine yanına gittiğini anlatan Halaçoğlu şöyle konuştu:

"Evet, hayır' meselesini konuşmadık. Ancak ben teklife ilişkin görüşlerimi söyledim. Mevcut anayasanın 7. maddesi yasama yetkisinin Türk milleti adına TBMM'ye verdiğini ve bu yetkinin devredilemeyeceğini düzenliyor. Oysa teklif, bu yetkili tek bir kişiye bırakıyor. Genel Başkana bunu söyledim.

"İki saat sürdü"

"O da kendi görüşlerini izah etti. 'Size karşı bir tepkim yok, görüşlerinize saygı duyarım' dedi. Ben de kendisine teşekkür ettim. 'Aldığım terbiye gereği genel başkanımız olarak size en ufak bir saygısızlık yapmıyorum' dedim. Genel Kurul'da başlayan görüşmemiz, kuliste de devam etti. Yeni çalışmalarım hakkında bilgi aldı. Yaklaşık iki saat süren bir görüşme oldu."

"Fikirlerime saygı duyduğunu söyledi"

Bunun şimdiye kadar olması gereken bir görüşme olduğunu belirten Halaçoğlu, "Kendisinin beni daveti güzeldi. Fikirlerimize saygı duyduğunu söylemesi çok güzeldi. Ama ben 'hayır' oyunda aynen devam ediyorum. Benim açımdan değişen bir şey yok. Sadece genel başkanla diyalog kurduk, fikirlerimi doğrudan kendisine söyleme fırsatı buldum. Medenice sohbet ettik. Sonuçta kendisi genel başkanım" diye konuştu.

"Başbuğ bile fikirlerimi sorardı"

"Ülkücü camiada ne olursa olsun liderin peşinden gidilir," anlayışının hakim olduğu yorumlarına Halaçoğlu, "1967'de üniversiteye girdim, anne babamdan ve ülkücü camiadan aldığım terbiye gereği liderimize saygısızlık etmeyiz ancak fikrimizi de söyleriz, şiarımız böyle. Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş bile danışırdı. Örneğin kendisi gümrük birliğini istemesine rağmen, MYK'de oylanmasını istedi ve 'hayır' kararı çıktı. Bize 'çocuklar aslında çok iyi yaptınız' dedi. Düşünün, Başbuğ çevresine sorardı. Türk Tarih Kurumu Başkanlığım sırasında birkaç kez beni ziyarete geldi, fikirlerimi sordu. Demirel, Özal onlar da sorardı. Çünkü bizler fikir adamıyız" dedi. 

 

İlgili Haberler