Medya

Habertürk yazarından Ahmet Hakan'a: Moderatör olarak bir daha ekrana çıkmasın

22 Mayıs 2019 09:36

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Ahmet Hakan'ın mazbatası elinden alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ile yaptığı programı değerlendirdi.  AKP’nin İBB Grup Başkanvekili Tevfik Göksu'yu savunan ve programı belirlenen süreden erken kapattığı ileri sürülen Hakan'a tepki gösteren Yılman, "Eğer bu tarz programlarda bulunmak istiyorsa moderatör olarak bir daha ekrana çıkmasın. Büyük bir ilkesizliğe imza atarak basın tarihimize adını bambaşka yazdırmıştır" dedi.

Yılman'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Naçizane fikrim… Ahmet Hakan eğer bu tarz programlarda bulunmak istiyorsa moderatör olarak bir daha ekrana çıkmasın. Çıkıyor ise de bizim yaptığımız gibi konuk yorumcu olarak yayınlara gidip görüşlerini paylaşmalı ve var ise karşısında başkaları, görüşleri doğrultusunda onlarla tartışmalıdır.

Ama kusura bakmasın bundan böyle gazetecilik etiğini yerle bir eden, kuralları yok sayan o son programdaki hal ve hareketleri sergileyemez.

Sergilerse de o zaman işte benim gibi birileri de mesleğin namusu adına çıkıp; “Bu ilkesizliktir! Ayıptır!” der ve yüzüne çarpar bu ayıbını!"