Gündem

HaberTürk yazarı Yılman: Yiğit Aksakoğlu’nun bugün tutuklu olması için düğmeye ilk basan savcı o vatan hainiymiş

"Şoka girdim"

17 Haziran 2019 09:15

HaberTürk yazarı Sevilay Yılman, Gezi Parkı soruşturması kapsamında 17 Kasım 2018'den beri tutuklu bulunan Bernard van Leer Vakfı'nın Türkiye Temsilcisi Yiğit Aksakoğlu hakkında bir yazı kaleme aldı. Yılman, "Akasakoğlu’nun da aralarında olduğu Gezi olayları ile ilgili soruşturmayı ilk açan savcının firari FETÖ’cü Muammer Akkaş olduğunu görünce de tabii şoka girdim. Aksakoğlu’nun bugün tutuklu olması için düğmeye ilk basan savcı işte o vatan hainiymiş" dedi. 

Yılman'ın "Soruşturan FETÖ’cü savcı firarda, suçladıkları hâlâ cezaevinde!" başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle: 

Yiğit Aksakoğlu…

Mutlaka duydunuz bu ismi. Mutlaka onu gündeme taşıyan tutukluluğu ile ilgili yazılanlardan, anlatılanlardan haberdarsınızdır ama…

Ben yine de kısa bir özet geçeyim hikayesini…

Hak temelli çalışan bir sivil toplum profesyoneli Yiğit Aksakoğlu.

Üniversite öğrenciliği sırasında katıldığı AEGEE (Avrupa Öğrencileri Genel Forumu) bünyesinde Avrupa bütünleşmesi, gençlik katılımı ve iyi yönetişim alanlarında çalışmalara katılarak başlamış aktivist kimliği…

2011’den bu yana ülkenin her yanında saygın yerel STK’lar ve belediyelerle işbirliği içerisinde, 0-3 yaş erken çocukluk döneminde beyin gelişimi, anne esenliği ve çocuğun kent ile ilişkisi üzerine çalışmalar yürüten Hollanda merkezli Bernard Van Leer adlı vakfa danışmanlık yapmış ve hâlihazırda da aynı vakfın Türkiye temsilciliği görevini yürütmekte…

Evli ve 2 çocuk babası Aksakoğlu’nu Silivri Cezaevi’ne gönderen sebep ise Gezi olayları…

2013’teki Gezi protestolarını yönlendirmek, yaymaya çalışmak suretiyle hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye çalışmakla suçlanıyor ve ağırlaştırılmış müebbetle yargılanıyor…

Muammer Akkaş denilen o FETÖ'cünün ipiyle kuyuya mı inilir?

Yazıyı yazmadan önce hikayesini epeyce bir irdeledim.

Ve o irdeleme sırasında Yiğit Akasakoğlu’nun da aralarında olduğu Gezi olayları ile ilgili soruşturmayı ilk açan savcının firari FETÖ’cü Muammer Akkaş olduğunu görünce de tabii şoka girdim!

Siz bu Akkaş’ın adını 17/25 Aralık sürecindeki darbe girişiminden bilirsiniz ama ben onu çok daha önceden bilirim.

Sabah gazetesinde yazarken… 2012 yılında…

Şu, tarihe 7 Şubat MİT Krizi olarak geçen olay var ya!

Hani MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın üzerinden dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve kabinesini; “vatan hainliği” ile suçlayıp alaşağı etme operasyonu…

İşte o operasyon öncesi ve sonrası yazdığım yazılar, mensubu olduğu FETÖ'nün lideri ve avanesini pek bir rahatsız ettiği için… Hakkımda “Devletin gizli bilgi ve belgelerini deşifre ediyor” diyerek abuk bir soruşturma açmıştı beyefendi!

Ve henüz o dönemde yargıda muktedir olan Akkaş’ın bu abukluğu sadece beni değil, Sabah gazetesinin en tepesindeki insanı ve hatta Tayyip Erdoğan ve çevresini bile hayrete düşürmüştü, ne niyetle bunu yaptığı anlaşılmamıştı.

Çünkü ben yazılarımda bilakis MİT üzerinden çekilen operasyonun pisliğini, derinliğini deşifre ediyor ve onun dediğinin aksine devletin gizlilik ilkesine filan sahip çıkıyordum.

Tabii ilk gün anlaşılmayan bu soruşturmanın nedeni eski adıyla DGM olan binaya, beyefendinin odasına gidince anlaşıldı.

Meğer bu konudaki yazılarımı kesmem konusunda kulağımı çekmeye çağırmış beni!

O dönem o kadar güçlü, küstah ve fütursuzlardı ki FETÖ'nün yargıdaki elemanları..

Düşünün yanımda avukatım Gökçe Kılıç Gülsaran olduğu halde; “Bu konulara burnunu daha fazla sokma! Sokmaya devam edersen bedeli ağır olur” mealinde ifadelerle alenen beni tehdit etmişti.

Arşive gidip baktığınızda bu konuyla alakalı tehdit edilmemin hemen akabinde başlattığım yazılarımı okuyabilirsiniz.

Hülasa… Gördüm ki Yiğit Aksakoğlu’nun bugün tutuklu olması için düğmeye ilk basan savcı da işte o vatan hainiymiş.

Bir kere benim nazarımda bu başlı başına bir soru işareti!

Çünkü Yiğit Aksakoğlu değil, her kim o dönemlerde görevde olan FETÖ’cü savcıların başlattığı soruşturmalar neticesinde tutuklanmış veya yargıda devam eden bir davası var ise ben o davaya asla iyi niyetle bakamam.

Yazının devamı için tıklayın