Gündem

HaberTürk yazarı Sarıkaya: Babacan’ın amacı Erdoğan’ı yıkmak değil

“Babacan ve ekibi dürüstlük ve liyakat ilkelerine dikkat edecek”

27 Ağustos 2019 10:04

HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, bugünkü köşesinde kurucu olduğu partiden istifa eden ve çalışmalara başladığını açıklayan eski bakan Ali Babacan’ın ekibinden bir isimle konuştuğunu söyledi. Sarıkaya, 'Erdoğan’ı yıkma hareketi’ gibi görünmekten rahatsızlık duyduklarını belirten etkin ismin “Hedefimiz Recep Tayyip Erdoğan dahil, hiçbir siyasi partinin liderini devirmek veya siyasal ömrünü uzatmak değil” dediğini aktardı.

Sarıkaya, Babacan ve ekibinin liyakat ve dürüstlük ilkelerine dikkat ettiğini vurguladı. Sarıkaya, “Dolayısıyla hangi partiden geldiği veya hangi kökene dayandığından daha çok, kim hangi işi daha iyi yapar arayışına odaklı bir ekip oluşturma süreci yaşanıyor” dedi.

Sarıkaya’nın yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

“Şu kadarını söylemeliyim ki ne Davutoğlu ne de Babacan ekibi kendilerini sandık dışında koyacak bugünden yarına bir seçim beklemiyor.

Seçime 6 ay kalana kadar Türkiye’nin yarısında örgütlenmesini tamamlamış olmanın yeteceğine işaret ederek, bunun için de zamanları olduğunu bildiriyor.

Dolayısıyla zaman yerine kadroya oynuyor…

Bu aşamada bir noktanın altı daha çiziliyor; bugün ilk fitilin ateşlenmesini sağlayan, Ali Babacan’ı parti kurmaya ikna eden Beşir Atalay başta olmak üzere birçok ismin kuruluştan sonra geri plana çekilip aktif politikanın içinde bulunmayacakları da belirtiliyor.

Bütün bunlar da en az 4 ay daha yeni parti kurulmasına ilişkin gelişmeleri konuşacağımız anlamına geliyor”

Yazının devamı için tıklayın