Gündem

HaberTürk yazarı Sarıkaya: Akla hayale gelmeyen, hiçbir seçim döneminde karşılaşılmadık olağandışı süreçlerle karşılaşacağız

"Bu denli erken başlayan kampanya döneminin bundan başka zeminde ilerlemesi düşünülemez…"

14 Haziran 2022 13:15

HaberTürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, "Ankara'da ister siyasetle doğrudan ilgili olsun, ister siyaset dışı kalmaya gayret göstersin. Bu seçimde her birey politik hale gelecek; hatta o denli ki, kıran kırana seçim kampanyalarına tanıklık edeceğiz. Hem de akla hayale gelmeyen, hiçbir seçim döneminde karşılaşılmadık olağandışı süreçlerle karşılaşacağız. Bu öngörüde bulunmamın nedeni, mevsimi de erken gelen seçimin, kampanya sürecinin de erken başlaması… Bu denli erken başlayan kampanya döneminin bundan başka zeminde ilerlemesi düşünülemez…" düşüncesini dile getirdi.

Sarıkaya yazısında, "Bir süredir yaşanılan gelişmeler de bunun açık göstergesi… Nedeni de partilerin bir strateji ile değil, günlük gelişmeleri gözetleyip, akışa göre propaganda yapmasına bağlı bir durum. Dikkat çeken de uzun vadeli kazanımı gözeten stratejideki eksikliğin liderden ve kurmay kadrolarından kaynaklanmaması. Tam tersine birlikte siyaset yapan milletvekilleri veya merkez dışındaki parti yöneticilerinden de neşet etmesi…" ifadesini kullandı.