Politika

HaberTürk yazarı Kübra Par: Ankara’daki büyüklerimiz kusura bakmasınlar ama pazarlığı küçük yerden açmışlar

"F-16’ları zaten vermeyecekler miydi?"

30 Haziran 2022 10:42

HaberTürk yazarı Kübra Par, NATO Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki ikili görüşmeyi değerlendirdi. 

Biden'ın F-16’lar konusunda "Çözmek için çalışacağım, Kongre’den geçmesi için gayret göstereceğim" dediğini hatırlatan Par, "İyi ama ABD F-16’ları zaten vermeyecek miydi? Bırakın İsveç ve Finlandiya anlaşmasını, sadece Ukrayna savaşı konjonktüründe ortaya çıkan tablo bile ABD’yi F-16 konusunda ikna etmişti zaten" dedi. 

"Ankara’daki büyüklerimiz kusura bakmasınlar ama pazarlığı küçük yerden açmışlar" diyen Par, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Hal böyleyken, Türkiye’nin şu savaş sürecindeki tavrından sonra 'Hasım ülke' demeyi sürdürüp CAATSA yaptırımını kaldırmayacak olmalarını neden kabul ettik? Elimiz bu kadar güçlüyken, zaten eski teknoloji olan F -16’larla yetinmek yerine F-35’te neden ısrarcı olmadık? Metne FETÖ ve YPG ifadeleri girmişken ABD’nin de derhal bu konularda somut bir adım atmasını neden şart koşmadık?

ABD’nin Yunanistan’da kurduğu üslerin bize yönelik tehdit oluşturmayacağına dair somut bir garanti neden istemedik? Hatta hatta bütün bu başlıklarda istediğimizi alabilmek için, Biden ile görüşmeyi NATO anlaşmasına imza atmadan önce yapmakta neden ısrar etmedik?"

TIKLAYIN - Erdoğan ve Biden, Madrid'de görüştü: Türk kaynaklara göre ABD lideri, "F-16 konusuna el atacağını" söyledi