Gündem

"Gülen’i karikatürle eleştir, sonra FETÖ’den hapse gir"

Cumhuriyet davasında tekrar cezaevine girecek isimlerden biri de dünyaca ünlü karikatürist Musa Kart

21 Şubat 2019 09:18

Karar duruşmaları geçen yıl yapılan Cumhuriyet davasında itirazların incelemesini yapan İstanbul Bölge İdare Mahkemesi (istinaf), İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde verilen mahkûmiyet kararlarını onadı. Karar uyarınca, dosyaları istinaf incelemesine tabii tutulan isimlerin, kalan cezalar için tekrar cezaevine girmeleri gerekecek. Tekrar cezaevine girecek isimlerden biri de dünyaca ünlü karikatürist Musa Kart. Hürriyet'ten Sedat Ergin, Kart'ın 15 Temmuz darbe girişiminin ardından açılan davalarda bir numaralı sanık olarak yargılanan Fethullah Gülen hakkında sayısız karikatür çizdiğini hatırlattı; Kart'ın yeniden cezaevine girmesini "Gülen’i karikatürle eleştir, sonra FETÖ’den hapse gir" sözleriyle eleştirdi.

Cumhuriyet gazetesi davasında değişik sürelerle tutuklu olarak yargılanıp beş yıla kadar çeşitli sürelerle hapis cezası alan Musa Kart, Mustafa Kemal Güngör, Bülent Utku, Emre İper, Hakan Kara, Kadri Gürsel ve diğer isimlerin dosyaları istinaf mahkemesinde karara bağlandı.

Karar uyarınca, incelemeleri İstinaf Mahkemesi’nde yapılan isimlerden 336 gün cezaevinde kaldıktan sonra 2 yıl 6 ay ceza alan Kadri Gürsel dışında kalan ve 5 yılın altında hapis cezası alanlar tekrar cezaevine girecek.

Musa Kart da kalan 1 yıl 23 günlük cezasını yatmak üzere tekrar cezaevine girecek. 

Hürriyet yazarı Sedat Ergin, Kart'ın Gülen'i defalarca çizgileriyle eleştirdiğini söyleyerek "Gülen’i karikatürle eleştir, sonra FETÖ’den hapse gir" tepkisini gösterdi.

Yazının tamamı için tıklayın