Gündem

Gazeteci Yavuz Selim Demirağ, Cumhurbaşkanına hakaretten bugün cezaevine giriyor

Demirağ'a, 11 ay 20 günlük hapis cezası verildi

13 Haziran 2019 09:37

Yeniçağ Gazetesi yazası Yavuz Selim Demirağ, Ankara'da evinin önünde saldırıya uğramıştı. Demirağ, bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaretten cezaevine giriyor. 11 ay 20 günlük cezasının infazı için cezaevine gireceğini yazısında anlatan Demirağ, "Daha önce yazdım. FETÖ'cü polislerin kumpası ile tutulan fezleke, konuşma metninin  kaseti bana verilmedi. Montajsız video izletilmedi. Karar gıyabımda verildi. Hakim dinlemedi bile. Talimatla alınan ifadeyi yeterli gördü. İstinaf Mahkemesi de hiç bir işlem yapmadan onayladı. Bu arada devam eden sayısına yetişemediğim başka davalar da var" dedi.

Aralarında gazetecilerin olduğu 250 binden fazla insanın tutuklu ve hükümlü olarak cezaevinde yattığını belirten Demirağ, "Ben biraz daha şanslıyım. Sayılı gün gelip geçer" dedi. Cezaevinde, kitapların bile tek tek kontrol edilip "sakıncalı" olmadığı durumlarda alınabildiğini aktaran Demirağ, "5'tenen fazlası da yasak. Maphus çantamın içinde 4 kitap var. Bir de taslak. Birinci kitap Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Nutuk'u defalarca okumama rağmen kaynak olarak her fırsatta elimin altında olmalı. Bir nevi güvencemdir. İkincisi Hasan İzzettin Dinamo'nun 'Kutsal İsyanı' 5 ciltlik bu dev eserin birinci cildini alıyorum yanıma" ifadelerini kullandı.

Demirağ, "Hukukun üstünlüğünün yeniden tesis edilmesi, adalete güvenin tazelenmesi dileğiyle... Sevgi ile kalın..." ifadeleriyle yazısını bitirdi.

Yazının tamamı için tıklayın