Medya

Gazeteci İbrahim Varlı'dan Yılmaz Özdil'e 'Deli Çavuş' tepkisi; Emre Olur'dan Özdil'e destek

Sedat Peker'in tweet'lerini paylaştığı için tartışma yaratan gazeteci eski BirGün muhabiri Erk Acarer de tartışmaya dahil oldu

05 Haziran 2022 23:24

Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker'e ait olduğu iddia edilen "Deli Çavuş" adlı Twitter hesabı, BirGün Yayın Koordinatörlerinden İbrahim Varlı'yı "Sedat Peker’i halk kahramanına dönüştürmenin bir anlamı yok" sözleri üzerinden hedef gösterdi. Peker'in ifşaat videolarını destekleyen Sözcü yazarı Yılmaz Özdil ise Deli Çavuş adlı hesabının İbrahim Varlı'yla ilgili sözlerine destek vererek "Şık bir medya analizi…" ifadeleriyle paylaştı. Gazeteci Varlı, "Oluk oluk kan akıtacağını söyleyen suç örgütü elebaşısının sözlerini “şık” bulan bir “Yozdil”... Düşünün medyanın hallerini..." ifadelerini kullandı. 

Sedat Peker'e ait olduğu öne sürülen 'Deli Çavuş' adlı hesap televizyon yayınında kendisiyle ilgili değerlendirme yapan BirGün Gazetesi Yayın Koordinatörü İbrahim Varlı'yı hedef gösterdi. 
 

"Senden muhabir bile olmaz"

Deli Çavuş adlı hesap şu ifadeleri kullandı: 

"Birgün gazetesinin genel yayın koordinatörü dün gece Halk Tvde "Sedat PEKER’i halk kahramanına dönüştürmenin bir anlamı yok" demiş. Bence de doğru söylemiş. Çünkü ben de beklenen kurtarıcı olmadığımı tekrar tekrar söyledim.Senin genel yayın koordinatörünün olduğu bir ülkede benim gibi birçok hataları olan bir kişinin kahraman olarak kabul edilmesi bence normal kabul edilebilinir. (Benden kahraman olmaz eyvallah, ancak senden muhabir bile olmaz. Sen dahil hepiniz bir tripota, bir kameraya yenileceksiniz. Zekaya saygı duymayı öğreneceksiniz. Göreceksiniz"

Yılmaz Özdil de Deli Çavuş'un ifadelerine destek verdi 

Sözcü Yazarı Yılmaz Özdil Twitter hesabından, 'Deli Çavuş'un bu tweetlerini paylaşıp "Şık bir medya analizi…" notunu düştü.

İbrahim Varlı ise Özdil'in paylaşımını alıntılayıp, "Oluk oluk kan akıtacağını söyleyen suç örgütü elebaşısının sözlerini 'şık' bulan bir 'Yozdil'... Düşünün medyanın hallerini..." dedi." 

 

Emre Olur da tartışmaya katıldı

Sedat Peker'in 'basın danışmanı' olarak tanınan Emre Olur da İbrahim Varlı-Sedat Peker tartışmasına dahil olarak, sonraki paylaşımlarında BirGün Yayın Koordinatörlerinden Yaşar Aydın'ı da etiketleyerek şunları yazdı: 

"Bak İbrahim, Yılmaz Özdil gerçek gazetecidir! Ama sen içindeki yarayı atamayan sözde gazeteci bir hastasın! Sn. Reis Sedat PEKER "oluk oluk kan" demeciyle alakalı gerekli açıklamayı videolarında yaparak kadın akademisyenlerden de özür dilemiştir. Buradan yürüme, iş çıkmaz."
 
"Sözde gazeteci, bize göre muhabir bile olamayacak @yasaraydinnn , içindeki yarayı biliyoruz.Onu bunu bırak da mesleğinin(?!) gereğini yaparak açıklamaların peşine git! Ulan bu ülkeye tırnak ucu kadar desteğin olmadığı halde Sn. Reis Sedat PEKER’in hizmetini çöpe atmak ahmaklıktır!"
Bir yıldır sürekli gündem olan açıklamalarının sebebi olan insana uluslararası destek alıyor diyorsun. Madem öyle, kendisinin dediği gibi neden video çekemiyor, tweet atamıyor? Sandalyede yayılarak gevşekçe konuşan insan(!) sana yazıklar olsun!
 
 
 

Varlı'dan Olur'a: Ahmak tetikçisi!

İbrahim Varlı, Emre Olur'un açıklamalarını alıntılayarak, şu ifadeleri kullandı: 
 
"Bak Emre, daha toysun, devrimcileri/sosyalistleri tanımıyorsun anlaşılan. Toyluğuna veriyoruz... BirGün ve BirGüncülerin adını ağzına alırken iki değil dört kez düşüneceksin... Yılmaz Özdil de beş para etmez bi gazetecidir!" 
 
"Suç örgütü liderinin ahmak tetikçisi, mesleğinin gereğini yapıyor, BirGün’e saldırıyor!" 
 
 
Emre Olur ise şu yanıtı verdi: 
 
"Sizi iyi tanırım, devrimci yol sürecinden günümüze bilirim. Sosyalistler ve devrimciler onurlu insanlardır. Onursuzları hiçbir zaman o sınıfa koymam. Artvin’den başlar, Ankara’ya kadar sana anlatırım. O gün ki sürecin devamı olduğunu söyleyen sizler onların çömezi olamazsınız. "
 
 
 
 
 

Erk Acarer: Ona mafya deyip, Soylu’ya sayın deme tezatında bulunmadım. 

Sedat Peker'in tweet'lerini paylaştığı için tartışma yaratan gazeteci eski BirGün muhabiri Erk Acarer de tartışmaya dahil oldu. Acarer şu paylaşımları yaptı: 

"1-Tartışmalar konuşunda fikrimi sormuşsunuz! Peker, Suriye’ye silah yolladığında da iktidar ifşalarında da en çok haberi ben yaptım. Peker’e yasak gelince sevinmedim! Ona mafya deyip, Soylu’ya sayın deme tezatında bulunmadım. Hastalığını bile haber yapıp sonra tukaka etmedim!

2-Başkasının Peker haberini, başka bir yerden alıp yayınlamadım. Hem öyle hem böyle olmaz. Düz olmak lazım. Ben böyle yaptım. Konforlu gazetecilik bana göre değil. Son olarak:
 
Peker, özellikle son ‘sandık’ tvitleri ile içerden bir tanık olarak adeta ücretsiz danışmanlık hizmeti verdi. Böyle tanık dünya tarihine gelmiş midir bilinmez! Bağcıyı dövmek manasız. Videoda tam ifadelerim var. Vizyonsuzluk, öngörüsüzlük, klişeler ve riya anlamlı gelmiyor!"