Gündem

Gazeteci Çağdaş Erdoğan'ın davası 7 Mayıs'a ertelendi

Avukat Çalıkuşu, müvekkilinin yurt dışı çıkış yasağının kaldırılmış olmasına rağmen pasaport alamadığını belirtti

13 Haziran 2019 15:43

Gazeteci ve foto muhabiri Çağdaş Erdoğan’ın “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” suçlamalarıyla yargılandığı davanın dördüncü duruşması görüldü. İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın dördüncü duruşmasına Çağdaş Erdoğan ile avukatı Figen Çalıkuşu katıldı.

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği'nin sitesinde yer alan habere göre mahkeme başkanı, Erdoğan’a ve avukatına herhangi bir beyanları olup olmadığını sordu. Avukat Çalıkuşu, müvekkilinin yurt dışı çıkış yasağının kaldırılmış olmasına rağmen pasaport alamadığını belirtti. Sorunun mahkeme heyetinden kaynaklanmadığını ifade eden mahkeme başkanı “Çağdaş Erdoğan hakkında herhangi bir adli kontrol yok,” dedi.

Dosyaya eklenen yeni kayıtlara ve bilirkişi raporuna dair beyanlarını hazırlamaları için savunmaya ek süre veren heyet, davayı 7 Mayıs saat 13:30’a erteledi.

Ne olmuştu?

Kadıköy’de Milli İstihbarat Teşkilatına (MİT) ait olduğu iddia edilen sosyal tesislerin fotoğrafını çektiği gerekçesiyle gözaltına alınan gazeteci Çağdaş Erdoğan, 2 Eylül 2017’de tutuklanmış, ilk duruşmanın ardından tahliye edilmişti.