Dünya

Fransa'daki cami saldırısı: 84 yaşındaki bir adam gözaltına alındı, yerel seçimlerde aşırı sağcı bir partinin adayı olduğu ortaya çıktı

29 Ekim 2019 13:04

T24 Dış haberler

Geçmişte yerel seçimlerde aşırı sağcı bir aday olarak yarışmış 84 yaşındaki bir Fransız, ülkenin güneybatısındaki bir camiiye silahlı saldırı düzenlediği ve kundaklama girişiminde bulunduğu şüphesiyle gözaltına alındı. Bahsi geçen saldırıda 74 ve 78 yaşında iki adam yaralanmıştı. Bayonne'da hastanede bulunan kişilerin durumunun ciddi fakat stabil olduğu belirtildi.

The Guardian'ın aktardığına göre polis, Bayonne'da bir adamın camiinin kapısını ateşe vermeye çalıştığını açıkladı. Bunu yapması engellenen adam ateş açtı ve daha sonra bir arabayı yakarak olay yerinden uzaklaştı.

84 yaşındaki şüpheli, olay yerinden 16 kilometre uzakta gözaltına alındı.

Reuters'a konuşan bir polis kaynağı, Landes'te 2015'te yapılan yerel seçimlerde Marian Le Pen'in aşırı sağcı partisinden aday olduğunu söyledi. Gözaltına alınan 84 yaşındaki adamın 2015'teki seçimlerden kısa süre sonra "partinin ruhuna ve siyasi çizgisine aykırı yorumları sebebiyle" Ulusal Cephe'den uzaklaştırıldığı bildirildi.