Ekonomi

Fitch: Resesyon gelecek yıllarda da hissedilecek; Covid-19 sürecinin nasıl ilerleyeceği belirsiz

27 Temmuz 2020 20:46

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, yeni tip Koronavivrüs (Covid-19) salgınının ekonomilerde neden olduğu resesyonun gelecek yıllarda da hissedilmeye devam edeceğini bildirdi.

Fitch'den yapılan açıklamada, ABD, Japonya, Kanada, Almanya, Fransa ve İngiltere'nin de aralarında bulunduğu gelişmiş ekonomilerde gayrisafi yurt içi hasılaların (GSYH) salgın öncesi dönemdeki seviyelerinin yaklaşık yüzde 3 ila 4 altında kalmasının beklendiği bildirildi.

Covid-19 salgınının ekonomilerde neden olduğu resesyonun gelecek yıllarda da hissedilmeye devam edeceğine işaret edilen açıklamada, uzun süreli işsizlik artıkça, çalışma saatleri düştükçe ve yatırımla sermaye birikimi yavaşladıkça Covid-19 şokunun kalıcı hasarlarının olacağı ifade edildi.

Sürecin nasıl gelişeceği belirsiz

Açıklamada, ekonomik görünüme yönelik büyük belirsizlikler olduğu vurgulanarak, Covid-19 salgınına ilişkin sürecin nasıl gelişeceğinin bilinmediği aktarıldı.

Salgında yeni dalgaların ve karantina önlemlerinin yeniden uygulanmasının toparlanmayı yavaşlatabileceği belirtilen açıklamada, tıbbi atılımların ise ekonomik faaliyetlerin hızlı bir şekilde normalleşmesini sağlayabileceği kaydedildi.