Spor

Fenerbahçe: Rize'de yaşananlar utanç gecesi

Fenerbahçe cephesi, Rizespor - Galatasaray maçındaki yaşananlara tepki gösterdi

11 Mayıs 2019 22:09

Fenerbahçe cephesi Akhisarspor maçı sonrasında Rizespor - Galatasaray müsabakasındaki hakem kararlarıyla ilgili tepkili açıklamalar yapıldı. Ersun Yanal, "Türk futbolu için kapkara bir gece!" derken Semih Özsoy, "Perde perde tiyatro oynandı. Utanç gecesi" dedi. Ali Koç ise, "Rize'de yaşananlar sözün bittiği yerdir. Türk futbolu ayağa kalkmalı." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe cephesi Rizespor - Galatasaray maçında yaşananlarla ilgili açıklamalar yaptı. Teknik Direktör Ersun Yanal, Başkan Vekili Semih Özsoy ve Başkan Ali Koç'un ifadeleri şu şekilde:

Ersun Yanal: Türk futbolu için kapkara bir gece

Ersun Yanal ise sakatlanan Emre Akbaba'ya geçmiş olsun dilekleriyle sözlerine başlayarak, "Bugün iki başlıkta konuşacağım. Biri bizim maç, diğeri günün diğer maçı. Sevgili Emre Akbaba'ya geçmiş olsun diyorum. Futbol için hoş olmayan bir kaza. Futbol için bence bugün kapkara bir gece. Türk futboluna da geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

Semih Özsoy: "Türk futbolu için utanç verici bir gece"

Ersun Yanal Türk futbolu için kara gece ifadesini kullandı. Sizin yorumunuz nedir? sorusuna cevap veren Semih Özsoy, çıklamalarda bulundu. Semih Özsoy'un ifadeleri şu şekilde: Ersun Yanal'ın dediğine katılıyorum. Türk futbolu için kapkara bir gece. Utanç gecesi. 20 yıldır oynanan tiyatronun son perdesiydi. Perde perde oynandı ve malumun ilanı oldu. Birileri olması istenmiyor demek ki. Demek ki aynı takımın şampiyon olması isteniyor. Lafın fayda etmediği yerdeyiz. Perde perde oynanan tiyatro müdahale edilmediği takdirde devam eder. Bugün Rizespor'un hakkı yendi. Geçen hafta başkasının.

Ali Koç: Rize'de yaşananlar sözün bittiği yerdir

Türk futbolu açısından son derece üzüntü, endişe verici bir gün geçirdik. Malumun ilanı yaşandı. Bu sistemin temizlenmesi gerektiğini her zaman söyledim. Sistemin kokuşmuş olduğunu söylemiştim. Çok yazık, yazık. bugün yaşananlar. Türk futbolunun bu virüslerden arınması lazım. Tablo ortada. Halkın, kamuoyunun tepkileri de ortada. Tekrar ifade etmek istiyorum. Sadece futbolu yönetenler değil. Bu sistemin böyle devam etmemesi gerekiyor. Temizlenmesi ve arınması lazım. Türk futbolu ayağa kalkmalı. Türk futbolu ortak tepkiler verebilmeli. Türk futbolu kendi içinde kendi kendini temizleyebilmeli. Adil rekabetin sağlanabileceği bir ortam olmalı. Tabi ki hatalar olacak. Yorumcular üstlerindeki formaları çıkarıp hakkaniyetle nasıl yorumlayacaklar merak ediyorum. Rize'de yaşananlar sözün bittiği yer. Bu geceyi güzel bir vesile ve sözle kapatalım. Tüm analarımızın anneler günü kutlu olsun.