Spor

Fatih Terim, savunma hattında değişikliğe gidiyor

Galatasaray 8 maçlık galibiyet serisi yakaladığı dönemde, kalesinde sadece üç gole izin vermişti

09 Mart 2021 13:06

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’den, savunmaya uyarı geldi. Bu bölgede görev yapan futbolcularla özel olarak görüşen tecrübeli teknik adam, oyuncularından daha dikkatli olmalarını istedi. Sivasspor maçında sahaya çıktığı savunma dörtlüsünde değişikliğe gidecek olan Terim'in Kayserispor maçında Luyindama ve Yedlin'e görev vereceği belirtildi.

Takımın, MKE Ankaragücü ve Demir Grup Sivasspor maçlarındaki savunma performansı teknik direktör Fatih Terim’i memnun etmedi.

Donk’un sakatlanması ile birlikte Hes Kablo Kayserispor maçına, farklı bir defans kurgusuyla çıkılacak. Hollandalı futbolcunun yokluğunda Marcao’nun partneri Luyindama olacak. Sağ bekte Martin Linnes’in yerine ise Yedlin’in forma giyecek. Sakatlıktan sonra Demir Grup Sivasspor maçında oynayan Saracchi, bu hafta yine sol bekte görev yapacak.

Bu arada Galatasaray’da savunmada sarı kart sıkıntısı yaşanıyor. Hes Kablo Kayserispor maçı öncesi Luyindama ve Marcao ikilisi sarı kart ceza sınırında bulunuyor. İki futbolcu da kart görmesi halinde, bir sonraki hafta oynanacak Çaykur Rizespor maçında forma giyemeyecek. Teknik heyet, Luyindama ve Marcao’yu kart görmemeleri konusunda uyardı.

Galatasaray’da ayrıca Etebo, Taylan ve Babel'de sarı kart ceza sınırında yer alıyor.

Galatasaray 8 maçlık galibiyet serisi yakaladığı dönemde, kalesinde sadece üç gole izin vermişti.