Gündem

Fatih Altaylı: Sedat Peker'in iddiası Türkiye Cumhuriyeti’nde duyduğum en rezil olaylardan birini anlatıyor, ne yazık ki yine sıfır tepki!

Peker, "Mesut Yılmaz'ın kumar kaseti sayesinde tahliye oldum, akrabam Mehmet Cengiz aracılık etti" iddiasında bulunmuştu

06 Temmuz 2022 11:57

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın kumar kasedi sayesinde 5 milyon dolar rüşvet alarak tahliye olduğu ve akrabası iş insanı Mehmet Cengiz ile eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in akrabası Bayındır Holding'in sahibi Kamuran Çörtük'ün de aracılık ettiği iddiasını köşesine taşıdı.

Altaylı, "Sedat Peker yine sarstı. Yine vahim bir iddia. Aslında iddia da değil, daha ötesi... İtiraf ve tanıklık.  Ve ne yazık ki, yine sıfır tepki. Bu iddia Türkiye Cumhuriyeti’nde benim duyduğum en rezil olaylardan birini anlatıyor" yorumunu yaptı. 

Altaylı, "Bu benim hayatımda duyduğum bir devlet adamının, bir siyasetçinin içinde olduğu en rezil işlerden biri. Ve ilginçtir, kimsede bir şaşırma falan yok. Bu çok açık biçimde toplumsal çürümüşlüğün işareti. Peker tarafından dile getirilen magazin ve seks mevzuları bile bu rezillikten daha fazla ilgi topluyor, tepki görüyor" düşüncesini dile getirdi. 

Altaylı  "Ertuğrul Özkök’ü çok eleştirdim, çok ağır yazılar yazdım hakkında. Ama Sedat Peker’in bahsettiği olayda adı geçen kişilerden prim aldığını hiç ama hiç zannetmiyorum. Ama Peker bunu da belgelerse. Vah ki vah!" dedi. 

Yazının tamamı için tıklayın.