Medya

Fatih Altaylı'dan Kemal Öztürk’e ‘Gazetecilerin ismini açıklayın’ çağrısı: “Ahmet Hakan gibi koşa koşa uçağa binenlerin bu soruyu sormaya hakkı yok”  

20 Kasım 2019 09:58

HaberTürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde basın danışmanlığını yapan Kemal Öztürk’e geçtiğimiz günlerdeki açıklamalarında kast ettiği gazetecilerin ismini açıklaması yönünde yeniden çağrıda bulundu.

TIKLAYIN - Erdoğan’ın eski danışmanı: Ben istemeden ertesi günün gazete manşetlerini bana gönderip “Uygun mudur" diye soruyorlardı

Anadolu Ajansı’nın genel müdürlüğünü de yapmış olan Kemal Öztürk, sosyal medya üzerinden Fatih Altaylı’ya yanıt verdi. Öztürk, “Fatih Bey yazınızın asıl eleştiri öznesi ben miyim, Ahmet Hakan mı biraz karışmış ama kendi payıma cevabımı vereyim. İsimleri tartışmayı yanlış buluyorum. Sorun on yıllardır devam eden problemli medya sisteminde. Bunu tartışmaktan yanayım. Kararım değişmedi!” dedi.

Altaylı bugünkü köşesinde Öztürk’ün Ahmet Hakan vurgusuna yanıt verdi. Altaylı, “Okurun kimin hangi kişilik erozyonunu gizlediğini bilme hakkı var. Ben Ahmet Hakan gibi dönüp de ‘Sen de o gün bu düzenin bir parçasıydın2 demeyeceğim. Ahmet Hakan gibi ‘O uçağa binmem’ deyip koşa koşa binenlerin de kimseye bunu sorma hakkı olduğunu düşünmüyorum.Öztürk’ün bugün yaptığı eleştirileri, bir anlamda özeleştiri olarak da görüyorum” ifadesini kullandı.

Altaylı şunları söyledi:

“Bir daha aynı makamlara gelirse aynısını yapar mı bilemem ama en azından yaptığının doğru olmadığını artık anladığına inanmak istiyorum.
Ve yine de o isim ya da isimlere ihtiyaç var.
Kim o kendini güç sahiplerine beğendirme arayışında olan?
Kim “Güzel gazete yapmış mıyım, beğendiniz mi efendim” diye soran.
Bilmeliyiz!”

Yazının devamı için tıklayın

Ne olmuştu? 

Gazeteci Çağlar Cilara’nın YouTube kanalına konuk olan Öztürk, 2007-2011 arası, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a danışmanlık yaptığını belirtti.

Öztürk, "Ama şunu söyleyeyim: Bugün çok bağımsız ve çok özgür gazetecilik yaptığını söyleyen arkadaşlarımız, o zamanlar gazete yönetiyorlardı. Ve ben istemeden, ertesi günün gazete manşetlerini bana gönderiyorlardı. “Uygun mudur" diye soruyordu ve öyle yayınlıyordu" dedi. 

Söz konusu gazetecilerin bugün aktif ve muhalif olduğunu söyleyen Öztürk, isimleri ifşa etmeyeceğini belirterek "Meydan okuyanlar, çok yüksek perdeden etik mesajlar verenlerin şeceresini iyi biliyorum" diye konuştu.