Gündem

Fatih Altaylı’dan NATO zirvesi yorumu: Çok yukarıdan sallarsanız, inişiniz de sert olur!

“Bu inişte ayağınız incinmez belki ama ulusal onurunuz fena halde berelenir!”

01 Temmuz 2022 11:02

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, NATO zirvesini değerlendirdiği bugünkü yazısında, Türkiye’nin Finlandiya ve İsveç’e gerçekleştirdiği mutabakatı ele aldı; “Çok yukardan sallarsanız, inişiniz de sert olur! Bu inişte ayağınız incinmez belki ama ulusal onurunuz fena halde berelenir!” diye yazdı.

Altaylı’nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Bu işler sözle olmaz. Yazı ile olur. Hem de kaçamaksız, net yazı ile. ‘İade ederiz ama bağımsız yargımız karar verirse’ diye yazarsa bile olmaz. Çünkü bağımsız yargı Türkiye’nin istediği kararı genelde vermez. ‘Tabii yaparız ama parlamentomuz bu konuda yasa çıkarmalı’ derlerse o da olmaz. Çünkü parlamentoları genelde o konuda Türkiye’nin beklentisine uygun bir yasa çıkarmaz. Tabii haklı olarak diyebilirsiniz ki, “Uluslararası ilişkilerde inat olmaz. Bir yerde uzlaşmak gerekir” Bak bu doğrudur işte.

Ama uluslararası ilişkilerde yüksekten sallamak da olmaz. Sonra Papazı verirsiniz, Deniz’i verirsiniz, işadamını ara bulsun diye Rusya’ya yollarsınız. Çok yukardan sallarsanız, inişiniz de sert olur! Bu inişte ayağınız incinmez belki ama ulusal onurunuz fena halde berelenir!”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.