Gündem

Fatih Altaylı: AKP'liler kaygılı; Reza Zarrab davasının hedefi Cumhurbaşkanı olabilir

"Şaka yapmıyorum, AK Parti içinde bir kesim buna inanıyor"

13 Ekim 2017 11:53

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Türkiye ile ABD arasında yaşanan krizin 15 Temmuz darbe girişiminin sorumlusu olarak gösterilen Fethullah Gülen'in iade edilmemesi nedeniyle olmadığını asıl sorunun 'Reza Zarrab davası' olduğunu belirtti. Altaylı, AKP'li siyasetçilerin Zarrab davasından kaygılı olduklarını belirterek "Asıl hedefin Cumhurbaşkanı Erdoğan olacağını, Cumhurbaşkanı’nın adının bu davaya dahil edilerek kriminalize edileceğini düşünüyorlar" dedi.

Fatih Altaylı'nın "Hedef suçlu yapmak mı?" başlığıyla yayımlanan (13 Ekim 2017) yazısının ilgili bölümü şöyle:

 

Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki gerilimin FETÖ elebaşı Gülen’in iade edilmemesi kaynaklı olduğunu düşünüyorsanız, cidden çok saf ya da çok iyi niyetli olmalısınız.

Elbette Gülen meselesi, ABD ile yaşadığımız gerilimin nedenlerinden ya da kaynaklarından biri ama iktidarı asıl rahatsız eden ve ABD’ye çok ciddi bir şüpheyle bakmasına neden olan mesele “Reza Zarrab” davası.

İktidara yakın isimler, bu davanın izlemesi muhtemel seyrinden AK Parti’nin çok kaygılı olduğunu, parti yönetiminin Zarrab Davası ile Türkiye’ye yönelik bir “operasyon çekileceğine” inanıldığını ve bu davanın Türkiye Cumhurbaşkanı’nı hedef almak üzere organize edildiğini söylüyorlar.

İktidar partisine göre, ABD Zarrab Davası’na Zafer Çağlayan’ı da dahil ederek bu davayı Türkiye’deki siyasetçileri hedef alan bir hukuki süreç haline getirdi.

İlerleyen günlerde başka bazı siyasetçilerin de bu davaya “sanık olarak”dahil edileceğine inanıyor ve Türkiye’nin ya da Türkiye’yi uzun süredir yöneten iktidarın “sanıklaştırılacağı” kaygısını taşıyorlar.

Sonrasında ise asıl hedefin Cumhurbaşkanı Erdoğan olacağını, Cumhurbaşkanı’nın adının bu davaya dahil edilerek kriminalize edileceğini düşünüyorlar.

ABD’nin Türkiye’ye karşı FETÖ destekli böyle bir komplo peşinde olduğundan neredeyse eminler.

17-25 Aralık dosyalarını FETÖ’cülerle işbirliği yapan ABD’li yargıç ve emniyet görevlilerinin hazırladığı konusunda şüpheleri yok ve bu hazırlığın aylardır sürdüğünü iddia ediyorlar.

Şaka yapmıyorum, AK Parti içinde bir kesim buna inanıyor.

Bana sorarsanız bu “aşırı” bir paranoya.

Ve gerek parti içinde, gerekse parti dışında bu paranoyayı olası bir senaryo gibi anlatanlar hem AK Parti’ye, hem Cumhurbaşkanı’na hem de Türkiye’ye kötülük ediyorlar.

Böyle bir durum ne ABD’nin, ne Türkiye’nin, ne de Türkiye halkının çıkarına. Tarihinin en kötüsü de olsa Amerikan yönetiminin Türkiye ile olan ilişkileri bu denli yüksek bir gerginlik, hatta düşmanlık seviyesine taşıması pek olası değil.

Amerika’nın bu kadar delirmiş olabileceğini düşünerek hareket etmenin ise Türkiye’ye faydadan çok zararı var...