Politika

Faik Öztrak: Erdoğan'ın elinde bilgi ve belge varsa savcılığa versin

“AKP ile MHP tek parti gibi davranıyor”

25 Şubat 2019 18:26

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefet partilerinin terör örgütleriyle iş birliği yaptığı yönündeki açıklamalarını eleştirerek "Elinde böyle bir iş birliğine dair herhangi belge var ise hiç durmasın, götürsün savcılığa versin" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul’da CHP Ekonomi Masası tarafından düzenlenen “Üreten, Çalışan, Hakça Paylaşan Türkiye” toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Öztrak,  toplantıda Türkiye’nin ekonomik sorunlarına değindiklerini ve partisinin bu konudaki vizyonunu paylaştıklarını söyledi.

“31 Mart akşamı gözlerine inanamayacak”

Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Anketlere güvenim kalmadı” açıklamasına ilişkin  olarak  “Her istediğinin olmasına alışan Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı, anketler istediği sonuçları vermediği zaman ‘İnanmıyorum’ dedi. Bir şey daha ilave edeyim. 31 Mart akşamı da gözlerine inanamayacak" dedi.

Öztrak, partisinin bu seçim sürecinde kimlerle iş birliği yaptığı açık bir şekilde ortada olduğunu söyledi.

“Elinde belge varsa savcılığa versin”

Öztrak, “Dolayısıyla Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı’nın, ikide bir de Cumhuriyet Halk Partisi’yle birlikte kendisi dışında kalan tüm muhalefeti terörle iş birliği yapmakla, çetelerle iş birliği yapmakla suçlamasının hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur” dedi.

Erdoğan’a savcılığa başvurma çağrısı yapan Öztrak, “Elinde böyle bir iş birliğine dair herhangi veri var ise herhangi bir bilgi ve belge var ise baştan beri söylüyoruz, hodri meydan hiç durmasın, bunları götürsün savcılığa versin. Savcılar da gereğini yapsın. Aksi takdirde milletin gündemini bu tür söylemlerle değiştirmeye çalışmasın” ifadelerini kullandı.

“AKP ile MHP tek parti gibi davranıyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “istedikleri konsolidasyonun sağlanmadığı” açıklamasını anlayamadığını belirten Öztrak, “Çünkü benim görebildiğim kadarıyla artık her konuda tek bir parti gibi hareket ediyorlar. Dolayısıyla MHP’nin Adalet ve Kalkınma Partisi’nden, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin MHP’den farklı bir davranış biçimi yok. Dolayısıyla konsolidasyondan ne kastedildiğini kendilerine gidip sormak lazım. Bundan daha fazla nasıl konsolide olurlarmış, onu oraya sormak lazım” şeklinde konuştu.