Koronavirüs

Facebook: Koronavirüs günlerinde uygulamalarda mesajlaşma trafiği yüzde 50 arttı; yoğunluğa hazırlıklıyız

Şirket, salgının en çok etkili olduğu ülkelerden İtalya'da grup görüşmelerinin 10 kat arttığını duyurdu

25 Mart 2020 15:26

Sosyal medya uygulaması Facebook yeni tip Koronavirüs günlerinde salgından en çok etkilenen ülke İtalya'da platformları üzerinden gerçekleştirilen grup görüşmelerinin 10 kat arttığını söyledi. Şirket aynı zamanda Instagram, Facebook ve WhatsApp’taki mesajlaşma trafiğinin şubat ayında yüzde 50 arttığını söyledi.

Facebook başkan yardımcıları Alex Schultz ve Jay Parikh tarafından yapılan açıklamada Instagram, Facebook ve WhatsApp'taki mesajlaşma trafiğinin şubat ayında yüzde 50 arttığı belirtildi.Facebook tarafından yapılan açıklamada virüsün etkilerinin yoğun olarak hissedildiği İtalya'da Facebook, Instagram ve WhatsApp'ta geçirilen toplam zamanın normal bir zamana göre yüzde 70 oranında arttığı ifade edildi.

Instagram ve Facebook Live hizmetlerinin ise iki katına çıktığı ifade ediliyor. Söz konusu platformlardaki grup aramalarının ise geçen ay önceki aya göre 10 katına çıktığı belirtiliyor.

Facebook, sunucuların aşırı trafik yoğunluğuna dayanıklı olduğunu bunu daha önce yeni yıl kutlamaları ve olimpiyatlar gibi alanlarda test ettiklerini söyledi.