Gündem

Ev sahibi kiracıyı silahla rehin aldı, tehdit etti!

Zanlı, silahlı tehdit, konut dokunulmazlığının ihlali ve mala zarar verme suçlarından tutuklandı

05 Temmuz 2022 08:17

Yusuf Ziya. Ö. İstanbul Üsküdar’da kirada oturduğu evden çıkmasını isteyen ev sahibi Ü.Ç. tarafından silahla tehdit edildi. Ö.’nün oturduğu evi satın alan yeni ev sahibi Ü.Ç., dairenin 1 Temmuz’da boşatılması için verdiği sürenin dolmasıyla evi bastı. Kiracısı ve misafirlerine silah çeken ve evdekileri rehin alan Ü.Ç., silahlı tehdit, konut dokunulmazlığının ihlali ve mala zarar verme suçlarından tutuklandı.

Geçen cuma gecesi Üsküdar'da meydana gelen olayda, kiracı Yusuf Ziya Ö.’nün oturduğu konut, bir süre önce Ü.Ç.’ye satıldı. İddiaya göre Ü.Ç. evi aldıktan sonra kiracısı olan Yusuf Ziya Ö.’den okullar kapandıktan sonra evi boşaltmasını söyledi. 1 Temmuz’a kadar evi boşaltması gereken Yusuf Ziya Ö.’nün iddiasına göre Ü.Ç. gece geç saatlerde evi izlemeye başladı.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; olay günü Yusuf Ziya Ö. evde arkadaşlarıyla birlikte otururken, ev sahibi Ü.Ç. giriş katta olan evin camına vurdu. Yusuf Ziya Ö. camdan dışarı bakınca Ü.Ç. küfürler ederek kapıyı açmalarını istedi. Yusuf Ziya Ö. balkon kapısını araladığı sırada, balkona atlayan Yusuf Ziya Ö. kapıyı itip Ü.Ç.’ye vurdu. Belindeki tabancasını çıkaran Ü.Ç. tabancadaki mermiyi namluya vererek silahı Yusuf Ziya Ö. ve arkadaşlarına doğrultarak “Hepiniz köşeye geçin. Siz kimsiniz. Ben size Temmuz’a kadar evi boşaltın dedim” dedi.

Silahı Yusuf Ziya Ö.’ye doğrultan Ü.Ç., “Seni öldüreyim mi?” derken neye uğradığına şaşıran Yusuf Ziya Ö., ev sahibi Ü.Ç.’ye yapmaması için yalvarmaya başladı. Saldırgan ev sahibi Ü.Ç. Yusuf Ziya Ö.’ye “Seni öldürürüm, üç gün içerisinde evi boşaltın!” dedi. Silahını kiracısı Yusuf Ziya Ö.’nün bacağına doğrultan Ü.Ç., “Seni bacağından vuracağım” dedi ve evden çıkarak uzaklaştı. Bu esnada ev sahibinin geri döneceğinden korkan Yusuf Ziya Ö. ve arkadaşları, binanın çatı katına çıktı.

Yusuf Ziya Ö. ve arkadaşları durumu polise bildirirken saldırgan ev sahibi geri döndü ve tekrar eve girmeye kalkıştı. Eve giremeyen Ü.Ç., silahının kabzası ile evin camlarını kırdı. Saldırgan ev sahibi eve girmeye çalıştığı esnada olay yerine gelen polis ekipleri Ü.Ç.’yi gözaltına alırken yanında bulunan ruhsatlı silahını da aldı.

Adliye sevk edilen zanlı, silahlı tehdit, konut dokunulmazlığının ihlali ve mala zarar verme suçlarından tutuklandı. Ü.Ç.’nin olay günü evi basmaya gelirken 2 araca çarptığı da güvenlik kameralarının incelenmesiyle tespit edildi.