Gündem

Esnafın 17 Mayıs beklentisi: Pazartesi gelmeden kafalardaki soru işaretleri giderilmeli

15 Mayıs 2021 09:34

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarların iş yerlerini 17 Mayıs'ta yeni yasaklamalar olmadan açmasını beklediklerini ifade etti.

Yaptığı yazılı açıklamada, 29 Nisan Perşembe günü saat 19.00'da başlayan tam kapanma döneminin 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00'e kadar süreceğini anımsatan Palandöken, esnaf ve sanatkarın yeni bir kapanmaya tahammülü olmadığına vurgu yaparak şunları kaydetti:

“Belirsiz bekleyiş esnafımızı tedirgin etmektedir”

"Kayıtlı ekonomi içerisinde yer alan esnaf ve sanatkarlarımızın iş yerleri 17 Mayıs Pazartesi günü yeni yasaklama olmadan açılmayı beklemektedir. Bunun için zaman kaybedilmeden, pazartesi günü beklenmeden işletmelerin açılışları ile ilgili kafalardaki soru işaretleri giderilmeli ve çalışma şekil ve şartları belirlenmelidir. Tüm sektörlerde endişeli bekleyişe bir son verilmelidir. Belirsiz bekleyiş esnafımızı tedirgin etmektedir."

Erdoğan ne demişti?

“Pazartesinden itibaren kontrollü normalleşme takvimimizi uygulamaya başlıyoruz” diyen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Milletimize söz verdiğimiz şekilde pazartesinden itibaren kontrollü normalleşme takvimimizi uygulamaya başlıyoruz. Bu konudaki detayları Kabine toplantımızın ardından milletimizle paylaşacağız. Niyetimiz mayıs ayının sonuna kadar nispeten ihtiyatlı hareket etmeyi sürdürmektir” açıklamasında bulunmuştu.

TIKLAYIN - Erdoğan: Pazartesinden itibaren kontrollü normalleşme takvimimizi uygulamaya başlıyoruz