Gündem

Eskişehirde 3 akademisyen ve fakülte sekreterini öldüren Bayar duruşmada hakaret etti, SEGBİS kapatıldı

01 Kasım 2019 12:37

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) 3’ü akademisyeni ve bir fakülte sekreterini öldüren Volkan Bayar ve eski eşi Saadet Aylin Ağar’ın yargılanmasına devam edildi. 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına sanık Volkan Bayar Kocaeli F Tipi Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. SEGBİS aracılığıyla bağlantı kurulan sanık Bayar, müşteki avukatlarından Mustafa Algam'a hakaret içerikli sözlerde bulundu.

Mahkeme başkanının müdahalesi ile SEGBİS kapatılırken, duruma ilişkin, mahkeme tarafından suç duyurusunda bulunuldu. Dava, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için 24 Ocak 2020 tarihine ertelendi.

Ne olmuştu?

5 Nisan 2018 tarihinde Eskişehir'deki Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ne elinde tabancayla gelen araştırma görevlisi Volkan Bayar, 4 akademik personeli öldürmüştü. Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen, saldırgan Volkan Bayar ile ilgili "Akademik ve idari personele yönelik sözlü saldırıları nedeniyle hakkında yürütülen soruşturma vardı. Problemli bir kişiydi. Eğitim Fakültesi Dekanı'nın makamına elinde tabancayla girmiş. Makamında bulamayınca yan odadaki dekan yardımcısını vuruyor. Araştırma görevlilerini ve öğretim görevlisini vurduktan sonra tabanca tutukluk yapınca fakülteden ayrılıyor" açıklaması yapmıştı.

Saldırıdan kıl payı kurtulan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Prof Dr. Ayşe Aypay ise Volan Bayar ile ilgili bir buçuk yıldır şikayetçi olduklarını dile getirmiş, "Saldırgan başkalarına iftira atan bir FETÖ'cüydü. Vatan hainini korudular. Rektörlük hakkında, YÖK hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. İşlem yapmadılar. Volkan Bayar denilen gerçek anlamda vatan hainini korudular" demişti.

Silahlı saldırıda hayatını kaybedenler için düzenenlenen cenaze töreninde aileler ve akademisyenler, daha önce gündeme gelen tehditlere göz yuman üniversite yönetimi ve rektörü istifaya çağırmıştı.

Üniversitede Araştırma Görevlisi olan saldırgan Volkan Bayar ile onu azmettirdiği iddia edilen eski eşi Saadet Aylin Y’nin katliamdan 7 ay sonra disiplin soruşturması sonucu devlet memurluğundan da çıkarıldığı ortaya çıkmıştı.