Gündem

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ‘Halk Yumurta’ uygulamasına başlıyor

 “Ekonomik krizde halkımızın yanındayız”

14 Kasım 2019 15:47

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi,  ‘Halk Süt’ projesinin ardından ‘Halk Yumurta’ uygulamasına 18 Kasım’da başlıyor.

18 Kasım Pazartesi itibariyle gezen tavuk yumurtalarının satışa çıkacağını belirten Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Halk Süt’e gösterilen ilginin Halk Yumurta’ya da gösterileceğine inandığını belirtti. Büyükerşen “Hepinizin bildiği üzere yaklaşık 1 yıl önce Halk Süt projemiz halkımız tarafından büyük ilgi gördü. Bu ilgi hala devam ediyor ve bizleri son derece mutlu ediyor” dedi.

Büyükerşen, “Bu projeyi hayata geçirirken temel amacımız bir yandan süt üreticisine alternatif bir satış olanağı sağlarken, diğer taraftan da halkımızın, içinde hiçbir katkı maddesi olmayan, sağlıklı, güvenilir süte ekonomik olarak uygun koşullarda erişimini sağlamaktı. Şimdi aynı şekilde Eskişehirli yumurta üreticimizin standartlarımıza uyan kalitede olan yumurtasını alıp doğrudan olarak halkımıza ulaştıracağız. Kooperatif çatısı altında bir araya getireceğimiz küçük ve orta ölçekli üreticilerimizle birlikte çalışacağız. Bu proje sayesinde bir yandan büyük zincirler yüzünden yumurta üretiminden vazgeçmeye başlayan üreticimize sahip çıkarken, diğer yandan da halkımıza temel gıda maddesi olan yumurtayı aracılar olmadan uygun fiyatla ulaştıracağız” diye konuştu.

 “Ekonomik krizde halkımızın yanındayız”

Büyükerşen “Ekonomik anlamda krizin her geçen gün kendini biraz daha hissettirdiği bugünlerde bu tip projelerle hem üreticimizi hem halkımızı desteklemek istiyoruz. Büyük mağazalarda gezen yumurta fiyatlarını incelediğimizde tanesi 90 kuruş ile 1 lira 50 kuruş arasında değişen fiyatlar gördük. Bunu kooperatif aracılığı ile yaptığımızda 80 kuruşa halkımıza ulaştırabiliyoruz. Bu 80 kuruş üreticiyi de mutlu ediyor, tüketiciyi de. İnanıyorum ki Eskişehirli hemşehrilerim Halk Ekmek ve Halk Süt’e sahip çıktığı gibi Halk Yumurta’ya da sahip çıkacak ve bu projemiz Türkiye’de diğer yerel yönetimlere de örnek olacaktır” ifadesini kullandı.