Medya

Eski AKP'li vekil Mehmet Ocaktan: Yolsuzluk ve hukuksuzlukları tartışmanın bile ihanet sayıldığı bir siyasal atmosfer oluşturuldu

15 Haziran 2020 07:56

Karar Gazetesi yazarı ve eski AKP Milletvekili Mehmet Ocaktan, AKP'nin yola çıkarken, demokrat bir çizgide, hukukun üstünlüğünü ve liyakati esas alan bir parti olduğunu, 2011 yılına kadar da bir bölümünü hayata geçirdiğini belirterek, "Ancak şimdi başka bir iklimde seyrediyor ve kendi gerçekleştirdiği demokratik reformları teker teker yok ediyor.

Normal insani değerlerin penceresinden bakan bir yazar, AK Parti’deki bu rota değişiminin demokratik değil, otoriter bir istikamette olduğunu görür ve doğal olarak bu demokratik sapmayı tespit eder.

Ama ne yazık ki bu ülkede işler öyle olmuyor, eğer iktidara endeksli bir medyada yer alıyorsanız demokrasinin evrensel değerlerini bile “Yerli-milli” kriterlere göre tanımlayabilmek için sayısız cehalet örneği sergilemek zorunda kalabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Mehmet Ocaktan, muhalefetin illet-zillet, terörist-bölücü diye itibarsızlaştırıldığına işaret ettiği yazısında, "Evet itibarsızlaştırılıyor. Yeni siyasi partileri baskı altına alıp önlerini kesmek için demokratik kuralları, teamülleri hiçe sayarak aklı ve mantığı zorlayan hazırlıklar yapılıyor mu? Evet yapılıyor.

Yolsuzluk ve hukuksuzlukları tartışmanın bile ihanet sayıldığı bir siyasal atmosfer oluşturuldu mu? Hem de en acımasız bir şekilde...

Listeyi daha da uzatmak mümkün elbette. Ama inanıyorum ki birazcık olsun hakkaniyetle bakan herkesin, normal demokratik bir toplumda işlerin böyle yürümesinin mümkün olmadığını görebilecek bir basirete sahip olması gerekir." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...