Dünya

Eşi sınır dışı edilsin diye 3 bin dolar rüşvet önerdi

Burgos, dört ay hapis ve üç yıl denetimli serbestlik cezalarına çarptırıldı

10 Mayıs 2019 13:11

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) boşanmak istediği eşi ile üvey çocuğunun sınır dışı edilmesi için devlet memuruna rüşvet teklif eden bir kişiye hapis cezası verildi. Oregon eyaletinin Portland kentinde yaşanan olayda, 48 yaşındaki El Salvador göçmeni Antonio Burgos dört ay hapis cezasına çarptırıldı. Burgos, rüşveti kabul etmeyen memurun şikâyeti üzerine özel operasyonla yakalandı.

Gazete Duvar'ın haberine göre rüşvet girişimi Mayıs 2018’de, Oregon ile Washington eyaleti arasındaki sınırda yaşandı. O dönem boşanmaya çalışan Burgos’un, ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi’nden (ICE) bir yetkiliye giderek, eşi ve eşinin ilk evliliğinden çocuğunun El Salvador’a sınırdışı edilmesi için 3 bin dolar rüşvet teklif etti.

Teklifi yükseltti

Yetkili ise rüşveti kabul etmeyerek, ABD’de memurların etik açıdan bağlı olduğu Profesyonel Sorumluluk Dairesi’ne yaşananlar hakkında rapor yazdı. ABC News’un haberine göre, bu raporun ardından İç Güvenlik Bakanlığı harekete geçti Burgos’a operasyon başlatıldı. Burgos, ses kaydı alınan iki konuşmada yetkiliye yeniden 3 bin dolar teklif etti; üçüncü bir görüşmede de teklifini 4 bin dolara yükseltti.

Hakkında dava açılan Burgos, kamu yetkilisine rüşvet teklif etme suçlamasından dört ay hapis ve üç yıl denetimli serbestlik cezalarına çarptırıldı.