Dünya

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'a suikast girişimi!

Ermenistan Ulusal Güvenlik Servisi, girişimin önlendiğini duyururken, çok sayıda isim gözaltına alındı

14 Kasım 2020 23:43

Reuters, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'a yönelik suikast ve darbe girişiminin engellendiğini duyurdu.

Ermenistan Ulusal Güvenlik Servisi, Paşinyan'a yönelik suikast girişiminin önlendiğini duyurdu. "Hükümet karşıtı görüşlere sahip olan, Başbakanın dış ve iç politikaları ile hemfikir olmayan Sünik bölgesinin sakini A.M. adlı kişi, Karabağ'daki çatışma bölgesinde silah ve mühimmatın varlığından yararlanarak çok miktarda silah, cephane ve patlayıcıyı depoladı" denilen açıklama, şöyle devam etti:

"Ayrıca söz konusu şahıs Ermenistan ve Artsah'da (Karabağ) faaliyet gösteren hükümet karşıtı görüşlere sahip parti liderleri, siyasiler ve yanlılarıyla iktidarı ele geçirmek için yasadışı olarak depolanan silah ve mühimmatın kullanılması, Başbakan'ın faaliyetlerini yasalara aykırı olarak hayatına son verilmesi ve hükümetin yetkilerini gasp edilerek sona erdirilmesi konusunda anlaşmaya vardı."

'Hükümet karşıtı görüşlere sahip parti liderlerinin, politikacıların ve destekçilerinin' eski üst düzey bürokratların 'bir devlet adamına suikast ve iktidarın gasp edilmesine yönelik girişim' hazırlığında olduğu ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Hazırlığında bulunulan ağır ceza suçları, Ulusal Güvenlik Servisi tarafından tespit edilerek önlendi."

Çok sayıda isim gözaltına alındı

Açıklamaya göre ağır ceza suçları hazırlığında oldukları şüphesiyle gözaltına alınan isimler, Ermenistan Ulusal Güvenlik Servisi eski başkanı ve muhalif 'Rodina' partisinin lideri Artur Vanetsyan, Cumhuriyetçi Parti'nin parlamentodaki eski grup başkanı Vagram Bagdasaryan, radikal milliyetçi parti Taşnagsütün (Ermeni Devrimci Federasyonu) üyesi A.A. ve Sisian Gönüllü Müfrezesi komutanı A.M.

TIKLAYIN - Ermenistan'ın eski istihbarat şefine 'Paşinyan'a suikast planlama' suçlaması

Dağlık Karabağ'da savaşı sona erdiren anlaşma geçen pazartesi günü Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan liderleri tarafından imzalanmıştı.

Dağlık Karabağ'da ateşkes anlaşmasını imzalayan Başbakan Nikol Paşinyan'ın istifasını ve barış anlaşmasının koşullarının değişmesini talep eden muhalif göstericilerin başkent Erivan'da düzenlediği protestolar hala devam ediyor.