Ekonomi

Erman Ilıcak kimdir?

Erman Ilıcak, 3.8 milyar dolar servetiyle Türkiye'nin en zengin iş insanı

01 Mart 2019 10:55

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak 'Forbes 100' listesine göre, 3.8 milyar dolar servetiyle Türkiye'nin en zengin iş insanı oldu.

Erman Ilıcak 1967 yılında Malatya dünyaya geldi. Babasının mesleği gereği 1969 yılında Ankara'ya gelen Erman Ilıcak, ilköğretim ve lise eğitimini TED Ankara Koleji'nde tamamladı.  1990 yılında ODTÜ İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Lisansüstü eğitimini ise İşletme üzerine, ABD'de Minnesota ve Viyana üniversitelerinde tamamladı. . Paris İnternational Scholl of Management'te yine işletme alanında doktorasını yaptı. 1994 yılı Ocak ayında “Rönesans” adlı şirketini kurdu. Şirket ,1996 yılına kadar ufak tefek tamirat işleriyle yavaş yavaş büyüdü. 

Erman Ilıcak, ilk büyük işini 1996 yılında, 10 milyon dolarlık devlet ihalesiyle aldı. Uluslararası şirketlerin fabrikalarından Mega alışveriş merkezlerine kadar bütün işleri şirketine almayı başaran iş adamı, 12.yılın sonunda Rönesans İnşaat’ı dünyanın en büyük şirketleri arasında eklemeyi başardı. Rönesans Holding, inşaat, gayrimenkul yatırım ve enerji üretim alanlarında faaliyet gösteriyor.

İngilizce ve Rusça diline hakim olan Erman Ilıcak, evli ve üç çocuk babasıdır.