Gündem

Eren Erdem'in eşi: Oğlum güvenlikleri ve gözetleme kulelerini görünce burayı havaalanı sandı, cezaevi olduğunu bilmiyor

"Babasının ona, onun babasına düşkünlüğü çoktur"

09 Şubat 2019 08:40

Tutuklu bulunan CHP Parti Meclisi (PM) üyesi ve eski İstanbul Milletvekili Eren Erdem’in eşi Nuray Erdem, pasaport engelinin kaldırılmasının ardından 8 ay sonra dün ilk kez oğlu Ali ile birlikte eşini Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti. Nuray Erdem, oğlunu "tatlı yalanlarla avutmaya çalıştığını" ve ziyarete gittiklerinde oranın cezaevine olduğunu söylemediğini belirtti.

Cumhuriyet'ten Leyla Kılıç'a konuşan Nuray Erdem, "Ali Eren’e babasının durumunu nasıl açıklıyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Tatlı yalanlarla avutmaya çalışıyorum. Oğlum oranın cezaevi olduğunu bilmiyor. Tabii bazı farklılıklar olduğunu anlıyor. Görüşe geldiğimizde güvenlikleri ve gözetleme kulelerini görünce burayı havaalanı zannetti. Biz de havaalanı olduğunu söyledik. Babasının havaalanında çalıştığını sanıyor. Babasının da bizimle gelmesi için çok ısrar etti. Babası ‘işim bitince geleceğim’ dedi. Eğer onun işi uzarsa tekrardan biz geleceğiz diye konuştuk. En çok korktuğum şey babasının yokluğunun ruhuna yansıması. Babasının ona, onun babasına düşkünlüğü çoktur."