Dünya

Erdoğan, Trump'ın damadı Kushner ile görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, görüşmeye ilişkin açıklamada bulundu

28 Şubat 2019 00:55

ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner, Ankara ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleşen görüşmede Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da hazır bulundu. Görüşme 2 saat sürdü. 

Görüşme sonrası Albayrak'tan açıklama

Görüşme sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ABD Başkanı Sn. Trump’ın Kıdemli Danışmanı Sn. Jared Kushner ile gerçekleştirdikleri görüşmeye katıldık. Ardından Sn. Kushner ile baş başa görüşmemizde ülkelerimiz arasındaki ekonomik işbirliğini artırmaya yönelik adımları görüştük" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın başdanışmanı Jared Kushner'un Türkiye ziyaretine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Görüşme Sayın Trump'ın da bana ifade ettiği şekliyle ekonomi ve bölge sorunları. ÇAD Cumhurbaşkanı gelecek, kanaat önderleri ile bir toplantı var, belki bir ara ben de kabul ederim. Bir görüşme yapma durumumuz olabilir" açıklamasında bulunmuştu.