Gündem

Erdoğan'ın talimatının ardından AKP'li bir belediye daha su ücretinde indirim yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatına ilk yanıtı Konya Büyükşehir Belediyesi vermişti

18 Şubat 2022 14:44

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Suya en az yüzde 7 indirim yaparak, enflasyonla mücadelemize katkıda bulunmalısınız” talimatına Konya’nın ardından Yozgat Belediyesi de su ücretinde indirime gitti. Yozgat Belediyesi, su tüketimindeki yüzde 7'lik KDV indirimine ilave olarak su ücretini yüzde 10 ucuzlattı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP'li belediyelere verdiği talimatın ardından dün su faturalarına KDV dâhil yüzde 14 indirim yaptıklarını açıklamıştı.

Bir indirim haberi de bugün Yozgat Belediyesi’den geldi. Belediye meclis üyeleriyle gazetecilere açıklama yapan Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile gıdadaki KDV oranının yüzde 8'den 1'e indirildiğini anımsattı.

Sudaki KDV oranını da yüzde 1'e düşürdüklerini söyleyen Köse, belediye meclis üyeleriyle istişare toplantısında, Yozgat halkına ucuz ve temiz su kullandırma adına KDV indirimine ilave olarak tüm su abonelerine yüzde 10 daha indirim yapma kararı aldıklarını belirtti.

Yapılan yüzde 10'luk indirimi belediye kaynaklarından karşılayacaklarını ifade eden Köse, "Bizler, halkımızın refahı ve mutluluğu için çalışan bir kurumuz. Şehrimizde su fiyatlarında toplamda yüzde 17’lik indirim yapılmış oldu. Hayırlı olsun." dedi.

TIKLAYIN - Erdoğan'dan AKP'li belediyelere talimat: Suya en az yüzde 7 indirim yaparak, enflasyonla mücadelemize katkıda bulunmalısınız