Ankette Cumhur İttifakı’nın oy oranı da var. AK Parti’li yetkilinin aktardığına göre ittifakın oy oranı yüzde 50-52 oranında, yani seçimi kazanmaya yetecek düzeyde. Aynı yetkili AK Parti’nin oy oranının ise yüzde 35-40 düzeyinde olduğunu söyledi. Bu da MHP’nin oy oranının yüzde 10-17 aralığında olduğunu gösteriyor. AK Parti’li yetkili “Cumhur İttifakı’nın oyu demek Erdoğan’ın oyu demek” yorumunu da yaptı.

CHP’nin ve diğer partilerin ya da Millet İttifakı’nın oy oranına dair sorular yanıtsız kaldı.

Ankette Külliye'ye giden CHP'li iddiası

Son ankette, “Külliye’ye giden CHP’li iddiası” da soruldu. Katılımcıların yüzde 80’inin “kumpas” dediği belirtildi. AK Parti’li bir yönetici, “Yüzde 80 kumpas diyor. CHP’nin kumpası olarak görüyorlar. ‘Kemal Bey’e yaradı, Kemal Bey koltuğunu korumak için yapılan bir hamle’ diyorlar” dedi.

“Salon" ve "meydan" siyasetçisi ayrımı

AK Parti’li yetkili siyasette “salon” ve “meydan” siyasetçileri olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan meydan siyasetçisi. Devlet Bahçeli meydan siyasetçisi. Ali Babacan ve Abdullah Gül ikisi de salon siyasetçisi, meydan siyasetçisi değil. Meral Akşener meydan siyasetçisi, Muharrem İnce meydan siyasetçisi. Kemal Kılıçdaroğlu ne meydan ne salon siyasetçisi. Ahmet Davutoğlu salon siyasetçisi ama meydan siyasetçiliği de var” yorumunu yaptı.

AK Partili yetkili Davutoğlu’nun parti çıkışını vatandaşın “doğru bulmadığını” öne sürerek, “Davutoğlu Konya’dan en az desteğe sahip” iddiasında bulundu.