Gündem

Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu gazeteyi yere seren şoförün ifadesi alındı

Otobüs merdiveninde gazeteyi gören bir yolcu, şoförden şikayetçi oldu

11 Mart 2019 12:31

Ankara'dan Burdur'a giden bir yolcu, otobüsün merdivenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tam sayfa fotoğrafının bulunduğu gazete sayfasını koyan şoförden şikayetçi oldu. Şoför, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Bir yolcu, 24 Şubat günü Burdur'a gitmek için Ankara Otogarı'ndan otobüse bindi. Otobüsün merdiveninde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tam sayfa fotoğrafının basılı olduğu gazete sayfasının serili olduğunu gördü. Gazete sayfasını ters çevirdi.

Afyonkarahisar'da verilen molanın ardından, gazete sayfasının tekrar Erdoğan'ın fotoğrafı üste gelecek şekilde serildiğini fark eden yolcu, otobüs Burdur Otogarı'na girdiği sırada şoför R.K.'den şikayetçi oldu. 

Polis merkezinde, 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan ifadesi alınan R.K., otobüsü temizledikten sonra basamağa gazeteyi kendisinin koyduğunu, ancak peronda tanımadığı bir kişinin gazeteyi düşürdüğünü, tekrar basamağa serdiğini, kendisinin Cumhurbaşkanı'na hakaret etmek gibi bir düşüncesinin olmadığını söyledi. Şoför R.K., ifadesinin ardından serbest bırakıldı. (DHA)