Gündem

Erdoğan'ın eski danışmanından seçim fetvası veren Karaman'a tepki: Yalan da şeytanın işi değil mi?

15 Haziran 2019 08:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski danışmanı ve Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Prof. Hayrettin Karaman'ın Yeni Şafak'ta seçim fetvaları kaleme almasına tepki gösterdi. Beki, "Yalan da şeytan işi değil mi, onunla da savaşılmayacak mı?" dedi. 

Karaman'ın "iktidarlar adalet, hakkaniyet, liyakat, dürüstlük konularında hataya düşebilir, çürüme ve bozulmalar yaşayabilir, doğruluktan sapabilir. Ama düşmana (siyasi muhalefet oluyor) koz verecekse bunlardan şikayet etmek caiz değil, buna meşrudur" sözlerine tepki gösteren Beki, "Şu halde demez misiniz, Müslüman ne zaman takiye ve harp hileleri yapmaktan kurtulacak öyleyse? İnananların, doğruyu dosdoğru söyleyeceği, haksızlık ve adaletsizliğe karşı çıkacağı gün hiç gelmeyecek mi? Yalan da şeytan işi değil mi, onunla da savaşılmayacak mı?" ifadesini kullandı.

Karaman fetvasında zulümle savaşta olunduğunu ve savaştayken yanlışa, doğruya bakılmayacağını savunmuştu.

Beki'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Kendinizin, anne babanızın veya akrabalarınızın aleyhine de olsa, Allah için doğru söyleyen şahitler olun; dürüstlükten, adaletten ve hakkaniyetten ayrılmayın" mealindeki (Nisa 135) ayete nasıl uydurulacak sonra bu yalan fetvası?"