Gündem

Erdoğan'ın eski danışmanı Akif Beki: Türkiye İttifakı önerisi tedavülden kalktı

Akif Beki, Erdoğan'ın Kızılcahamam kampındaki konuşmalarında 'Türkiye İttifakı' vurgusunda bulunmadığına dikkat çekti

02 Mayıs 2019 18:56

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde danışmanlığını yapan gazeteci Akif Beki, 31 Mart seçimlerinin ardından Erdoğan tarafından dile getirilen 'Türkiye İttifakı' önerisini değerlendirdi. "Önerinin tedavülden kalktığını" savunan Beki, "Çünkü Kızılcahamam kampında açılışta, kapanışta bir Türkiye İttifakı vurgusu duyulmadı Cumhurbaşkanı’ndan. Dolayısıyla bunun daha fazla gündemde tutulmayacağı anlaşılıyor" ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN- Erdoğan'dan 'Türkiye İttifakı' açıklaması: Bazıları bu ifademizden fitne çıkarma gayretinde

Akif Beki, RS FM'de Yavuz Oğhan, Akif Beki ve İsmail Saymaz'ın birlikte yaptıkları Söylemesi Bizden programına katıldı. Akif Beki, Türkiye İttifakı önerisinin geçerliliğini yitirdiğini belirterek, "Çünkü Kızılcahamam kampında açılışta, kapanışta bir Türkiye İttifakı vurgusu duyulmadı Cumhurbaşkanı’ndan. Dolayısıyla bunun daha fazla gündemde tutulmayacağı anlaşılıyor.  Her ne kadar aksi yönde birtakım kulis bilgileri yayılsa da…" dedi.

Programda Türkiye İttifakı önerisinin muhalefete bir lütuf gibi gösterilmeye çalışıldığını savunan İsmail Saymaz ise, şunları söyledi:

"Sanki muhalefet bir günah işlemiş, iktidarın el uzatmasına bir ihtiyacı varmış gibi bir iklim yaratılmak isteniyor. Sanki muhalefetin buna bir ihtiyacı varmış gibi bir tablo söz konusu değil. Türkiye’yi daha demokratik, daha adil yönetmek istiyorsa, Cumhurbaşkanı ve siyasi kadrosu bunu yapar. Muhalefetten şunu bekliyorlarsa bu mümkün değil: İlelebet Cumhurbaşkanı yönetsin, biz de ilelebet muhalefet kalalım, böyle bir şey söz konusu değil. Türkiye İttifakı, iktidarın muhalefete sunduğu bir lütuf değil.”

TIKLAYIN- "Son günlerde Cumhurbaşkanı'nın, Cumhur İttifakı'nın selameti üzerinden sıkça ve nazikçe 'tehdit edildiği' de bir gerçek..."

TIKLAYIN- İyi Parti Sözcüsü: Erdoğan 'Türkiye İttifakı' açıklamasıyla ortağına mesaj verdi