Gündem

Erdoğan’ın eski danışmanı Akif Beki: Orhan Pamuk az daha kaza kurşunuyla araya gidiyordu, hadi ucuz atlattık

"Maksadın sehven aşıldığı açıklanmazsa ben ne derdim!"

11 Aralık 2019 11:11

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde basın danışmanlığını yapan Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Erdoğan’ın Nobel’e ilişkin sözlerini yorumladı.

TIKLAYIN - Erdoğan'dan Orhan Pamuk göndermesi: Nobel, kalkmış Türkiye'den teröriste ödül vermiştir

Beki, Erdoğan'ın “Türkiye’den kalkmışlardır bir teröriste ödül vermişlerdir. Romanına teröristleri yansıtanlar Nobel’e layık görülüyor” sözlerinin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından yalanlandığını anımsatarak, “Nobel’e vurma seansında Orhan Pamuk’un yargısız siyasi infaza kurban gitmesi umarım kazayladır, dileyelim dil sürçmesinden olsun diye geçirdim içimden. Maksadın sehven aşıldığı açıklanmazsa ben ne derdim! Az daha kaza kurşunuyla araya gidiyordu, hadi ucuz atlattık. Buna da şükür” ifadesini kullandı.

TIKLAYIN - Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘terörist’ dediği Orhan Pamuk’u Nobel aldığında telefonla arayarak kutlamıştı

Beki bugünkü yazısında şu düşünceleri dile getirdi:

“Nobel’e vurma seansında Orhan Pamuk’un yargısız siyasi infaza kurban gitmesi umarım kazayladır, dileyelim dil sürçmesinden olsun diye geçirdim içimden.

Maksadın sehven aşıldığı açıklanmazsa ben ne derdim!

13 Ekim 2006 tarihli haberlerde, dönemin Cumhurbaşkanı Sezer kutlamazken Erdoğan’ın Pamuk’u kutladığı şöyle anlatılıyordu çünkü:

'Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki açıkladı. Erdoğan, ABD’de bulunan Pamuk’u telefonla arayarak tebrik etti. Nobel ödülünün bir Türk yazarına verilmiş olmasından memnuniyet duyduğunu belirtti. Pamuk da teşekkür ederek memnuniyetini ifade etti.'

Neyse ki akşam saati, dualarım kabul oldu. Cumhurbaşkanlığı adına Fahrettin Altun’dan beklediğim düzeltme geldi. Kastedilen Pamuk değilmiş, herkes yanlış anlamış. Az daha kaza kurşunuyla araya gidiyordu, hadi ucuz atlattık. Buna da şükür”

Yazının devamı için tıklayın

TIKLAYIN - İletişim Başkanı Altun: Cumhurbaşkanımızın ifadeleri Orhan Pamuk'a yönelik değil