Spor

Emre Mor için dev kapışma; Beşiktaş'ın ardından Fenerbahçe de devrede!

23 Haziran 2022 15:23

Bu sezon gösterdiği çıkışla yeniden transferin gözdesi haline gelen Emre Mor için Beşiktaş'ın ardından Fenerbahçe de devreye girdi.

Özellikle Volkan Demirel'in takımın başına geçmesiyle eski Emre Mor'u hatırlatan oyuncu için Türkiye ve Avrupa'dan çok sayıda talip var. Lazio ve Fiorentina'nın resmi teklif yaptığı Emre Mor için son olarak Kızılyıldız devreye girdi. Ancak bu kulüplerin yaptıkları teklifler Karagümrük'ü tatmin etmedi. Fatih Karagümrük, Fiorentina'nın Emre Mor için yaptığı 3.5 milyon eurolukTransfer teklifini kabul etmedi.

Daha sonra Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma'dan Emre Mor'u resmen istedi. Oyuncunun durumunu soran Çebi, Hurma'ya 'Emre Mor için bir takımla anlaştınız mı?' sorusunu yöneltti. Hurma ise henüz gelen tekliflere olumlu yanıt vermediğini aktardı.

Salih Uçan + para teklifi

Çebi'nin Emre Mor transfer için Beşiktaş'a Salih Uçan + para teklifini yaptığı ortaya çıktı. Beşiktaş'ın bu talebi üzerine başkan Hurma, düşünmek için zaman istedi. İki kulübün cuma günü Emre Mor konusunda yeniden bir araya gelmesi beklenirken transferde masada olan Fenerbahçe'den yeni bir hamle geldi.

Fenerbahçe görüşmek için izin aldı

Fenerbahçe yönetimi Emre Mor ile görüşmek için Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma'dan yazılı izin istedi. Kırmızı siyahlı kulüp bu konuda olumlu dönüş yaparken taraflar arasındaki görüşmelerin bugün başlayacağı öğrenildi.

Transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe'de yöneticiler, gün içerisinde Emre Mor ve menajeriyle görüşme gerçekleştirecek.

Görüşme sonrası çıkacak sonuca göre başkanlar Ali Koç ve Süleyman Hurma son sözü söyleyecek.

Emre Mor'un düşüncesi ne?

Türkiye'den önemli teklifler olsa da oyuncunun ilk tercihi futbol hayatını Avrupa'da sürdürmek. Avrupa’ya dönmeyi kafasına koyan Emre Mor için en ciddi teklifler şu an için Lazio ve Fiorentina'dan geldi. Ancak Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin görüşme talepleri sonrası oyuncunun nasıl bir karar vereceği henüz net değil.

Süleyman Hurma ne demişti?

Geçtiğimiz aylarda Spor Arena'ya özel bir röportaj veren başkan Hurma, 'Emre Mor'u denememek aptallık olurdu' sözleriyle oyuncusuna olan güvenini ortaya koymuştu. İşte o sözler ve röportaj:

“Bana göre Emre Mor yeteneğiyle Messi’den farksız bir oyuncu hatta güç olarak biraz daha güçlü. Birçok sebepten dolayı Emre Mor arzu edilen noktaya gelemedi, böyle bir yıldız için her şey yolunda gitse Karagümrük zaten alamaz. Emre samimiyse onu dünya futboluna tekrardan sunabiliriz. Bizim için hayal sayılabilecek kalitede bir oyuncu, yeteneklerini takım menfaatlerine yönelik kullanabilirse bir dünya yıldızı kazanacağız. Emre Mor beklenen çıkışını yapsaydı 150 milyon euro verilirdi. Böyle bir oyuncuyu o da istiyorsa denememek aptallık olurdu. Ekonomik bir şey kaybedeceksem de hiç sorun değil, böyle bir deneme yapmalıydık.” (Hürriyet)