Gündem

Emine Şenyaşar 'Adalet Nöbeti'ni bugün de sürdürdü: Bir buçuk yıldır evim adliyenin önü oldu; Erdoğan ve eşi bunu görüyor mu?

09 Temmuz 2022 16:47

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınlarının saldırısı sonucu ailesinden 3 kişiyi kaybeden Emine Şenyaşar, Kurban Bayramı’nın ilk gününü adliye önündeki Adalet Nöbeti’ni sürdürdü. Şenyaşar "Bir buçuk yıldır evim adliyenin önü oldu. Erdoğan da eşi Emine de bunları görmüyor mu?" diye sordu.

14 Haziran 2018’de, AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınlarının saldırısı sonucu ailesinden 3 kişiyi kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar, Şanlıurfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti’ni bugün de sürdürdü. 

488 gündür adli önünde "Adalet Nöbeti' tutun anne Emine Şenyaşar  “Bugün bayram ama biz evde oturamıyoruz. Çocuklarımı torunlarımı bırakıp buraya geliyorum. Oğlum Fadıl 5 yıldır tek kişilik bir hücrede tutuluyor. Bunu yapanlar neden hala ceza almıyor? Kamera kayıtlarını saklıyorlar. Fadıl’ı serbest bıraksınlar artık yeter. Ailemi katlettiler. Ailemi de torunlarımı da perişan ettiler. Bir buçuk yıldır evim burası adliyenin önü oldu. Erdoğan da eşi Emine de bunları görmüyor mu?” diye sordu. 

Mezopotamya Ajası’nda yer alan habere göre, bayramın birinci günü aileyi, şehir dışından gelen yurttaşlar ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Urfa İl Kadın Kolları üyeleri ziyaret etti