Gündem

Emekliden yüzde 5’lik zam protestosu

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına temmuz ayında yüzde 5 oranında zam yapıldı

08 Temmuz 2019 09:59

Art arda gelen zamlar sonrası açıklanan enflasyon oranıyla belli olan emekli maaşlarına ve emeklilerine yapılan zam vatandaşın beklentilerini karşılamadı. Yüksek enflasyon rakamları karşısında emekli maaşları için verilen yüzde 5’lik zam, vatandaşı sokağa döktü. Tüm Emekliler Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Günay Onayman, sendika üyeleriyle birlikte Osmangazi Metro İstasyonu çıkışında açıklanan yüzde 5’lik emekli zammını protesto etti.

Sözcü'den Halil Ataş'ın haberine göre buradaki konuşmasında açlık sınırının altında maaş artışlarıyla karşı karşıya olduklarını belirten Tüm Emekliler Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Onayman, “Emekliyiz, insanız ve insanca yaşanacak bir gelirimiz olsun istiyoruz. Gerçekte çok yüksek olmasına rağmen kağıt üzerinde düşürülen resmi enflasyon rakamlarının bile altında kalan sahte maaş zamlarıyla biz emeklilerin insanca yaşaması mümkün değil. Mutfak enflasyonu yüzde 50 civarında seyrediyor. Çarşıya, pazara ve markete uğrayıp zorunlu ihtiyaçlarımızı karşılayamaz olduk. Bilin ki biz emekliler açlık sınırının altında maaş ve yüzde 5'lik artışları asla kabul etmiyoruz” dedi.

"Sefalete teslim olmayacağız"

13 milyon emeklinin sefalete teslim olmayacağını kaydeden Onayman şu talepleri iletti:

“Her 6 ayda bir uygulanan yüzdelik enflasyon zammı yürürlükten kaldırılmalı,  maaşlarımıza toplu sözleşme müzakereleri sonucu belirlenecek seyyanen zam yansıtılmalıdır. Milli gelirden emeklilerimize de pay verilmeli, yılda 2 kez birer maaş tutarında ikramiye de emekliye aktarılmalıdır.”

TIKLAYIN - TÜİK açıkladı; enflasyon Haziran ayında sert düştü

TIKLAYIN - Memur ve emekli maaş zammı oranları belli oldu